Weerbericht:
Perioden met zon en op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand verwoest schuur in Scherpenisse

Toegevoegd: 30-06-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
SCHERPENISSE - Een schuur aan de Molenstraat in Scherpenisse is gistermiddag door brand verwoest. De schuur werd gebruikt voor de opslag van oud papier en stro. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling.foto Wim van Vossen ? Het vuur werd rond vier uur ontdekt. Gezien de omvang werd het sein `middelbrand` gegeven, zodat de brandweer met twee tankautospuiten uitrukte om het vuur te bedwingen. Rond vijf uur was de brand onder controle. De brandweer is daarna nog enkele uren bezig geweest met het nablussen.

De schuur is een vroegere stal die samen met het naastgelegen huis vroeger een boerderij vormde. In de loop der tijd is het geheel door de oprukkende bebouwing midden in het dorp komen te liggen.

Het huis, dat bij de brand gespaard bleef, staat sinds enige tijd leeg. De schuur wordt sindsdien gebruikt voor opslag. Volgens brandweercommandant J. de Feijter is het gissen naar de oorzaak van de brand. ,,De nutsbedrijven hebben nog een aansluiting, dus daar zou iets mee gebeurd kunnen zijn, maar er zijn ook allerlei andere oorzaken denkbaar. De schuur was bijvoorbeeld vrij toegankelijk, zodat iedereen er oud papier kon afleveren.``

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren