Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Disciplinair onderzoek naar agenten uitgebreid

Toegevoegd: 28-03-2022, 20.17 uur
Disciplinair onderzoek naar agenten uitgebreid
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De leiding van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant heeft vandaag twee medewerkers van het korps aangezegd dat er een disciplinair onderzoek tegen hen is gestart. Afgelopen maanden werden al vier medewerkers buiten functie gesteld, zo werd deze week bekend.


Eind januari vertelden meerdere politiemedewerkers aan vertrouwenspersonen en leidinggevenden over grensoverschrijdend gedrag door enkele collega's. Het grensoverschrijdend gedrag uitte zich volgens de politie in onzorgvuldig omgaan met geweldsmiddelen en onwenselijk gedrag. Dit gedrag vond op een politiebureau plaats. Hierop werd in opdracht van de eenheidsleiding een onderzoek gestart door interne politieonderzoekers van de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten. 

Het onderzoek resulteerde op 2 februari in het feit dat twee politiemensen buiten functie werden gesteld. Nader onderzoek leidde op 25 februari tot nog eens tot het buiten functie zetten van twee medewerkers. Vandaag is opnieuw twee medewerkers de aanzegging uitgereikt dat tegen hen een disciplinair onderzoek is gestart wegens verdenking van grensoverschrijdend gedrag. "Hierbij is één medewerker vanwege de ernst van de verdenking buiten functie gesteld. De andere medewerker is met onmiddellijke ingang verplaatst", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Remco (29-3-2022 om 15:52)
@bert kaiser, de burger wilt toch meer blauw op straat, nu zetten ze de agenten op straat en is het weer niet goed ;D
bert kaiser (29-3-2022 om 01:12)
nou nou , en we hebben al zo weinig agenten
Cookie-instellingen beheren