Weerbericht:
Af en toe zon en kans op een bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Code geel vanwege gladheid door winterse neerslag

Toegevoegd: 30-03-2022, 14.08 uur
Code geel vanwege gladheid door winterse neerslag
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Na het lenteweer van de afgelopen tijd zou je het wellicht niet meer verwachten maar voor vanaf donderdagmiddag kan winterse neerslag voor gladheid zorgen. Het KNMI heeft daarom code geel afgekondigd.


Vanaf het begin van donderdagmiddag kunnen winterse buien op de Waddeneilanden plaatselijk al voor gladheid zorgen. Later in de middag kan het in het noordoosten glad worden door sneeuwval. Donderdagavond breiden sneeuw en gladheid zich uit over de rest van het land. Met name het wegverkeer kan vervolgens hinder ondervinden door gladheid, zo waarschuwt het KNMI.

De sneeuw houdt volgens de meteorologen waarschijnlijk aan tot en met vrijdagochtend, waarna de gladheid vrijdagmiddag zal verdwijnen. Voor Zeeland geldt code geel tussen donderdag 22.00 uur en vrijdag 12.00 uur. Vanmiddag kondigde het KNMI korte tijd code oranje af maar die waarschuwing is bijgesteld naar code geel.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren