Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Aangehouden automobilist moet nog 17 dagen zitten

Toegevoegd: 30-03-2022, 15.14 uur
Aangehouden automobilist moet nog 17 dagen zitten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

AXEL - De politie heeft dinsdagavond een automobilist aangehouden die onder invloed van drugs achter het stuur zat. Daarnaast bleek dat de 20-jarige man ook nog een gevangenisstraf van 17 dagen open had staan. 


De politie controleerde de bestuurder, een 20-jarige man uit Axel, op dinsdagavond rond 20.10 uur op de Rooseveltlaan in Axel. Daarbij moest hij een speekseltest ondergaan. Hij bleek onder invloed van hennep achter het stuur te zitten, zo wees de test uit. De man moest daarom mee naar het bureau. Een GGD-arts kwam daar ter plaatse om een bloedmonster van de man af te nemen.

Dat bloedmonster wordt naar het Nederlands Forenisch Instituut (NFI) gestuurd zodat er onderzoek gedaan kan worden in hoeverre de man onder invloed was. Als de uitslag van dit onderzoek bekend is neemt een officier van justitie een beslissing over de verdere afhandeling van de zaak.

Ook hebben de agenten het incident aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) gemeld. Het CBR  start mogelijk een onderzoek op naar de rijgeschiktheid van de jongeman die nog beginnend bestuurder is. Verder kreeg de bestuurder nog een algeheel rijverbod voor de duur van 24 uur. In dat tijdsbestek mag hij geen enkel, gemotoriseerd of ongemotoriseerd, voertuig besturen.

Toen de agenten de automobilist natrokken in het systeem, bleek dat hij nog een celstraf van 17 dagen open had staan. Na de afname van het bloedmonster is hij dan ook overgebracht naar een cellencomplex.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick (31-3-2022 om 13:11)
Ewa: de uitdrukking is: van de regen in de drup... Maar ik snap wat je bedoelt.
Michelle (31-3-2022 om 07:40)
Nu hij er toch is, laat hem maar langer zitten en de eerste vijf jaar geen rijbewijs meer!
Tisjeboypieters (30-3-2022 om 16:14)
Goh.. gaat eens niet over een vlissinger en het is gewoon stil op de reacties. Groener gras zeker
Ewa (30-3-2022 om 15:51)
Typisch gevalletje van in de drup naar de regen voor deze jongeman van net20jaar jong of oud waar moet dat heen?
Cookie-instellingen beheren