Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrijspraak voor betrokkene dodelijk ongeval Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 30-03-2022, 17.08 uur
Bij het ongeluk kwam een vrouw om het leven.
Bij het ongeluk kwam een vrouw om het leven.
© Foto: Roland de Jong
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag de  28-jarige P. M. uit Zelzate vrijgesproken van het dodelijk ongeval dat hij op 5 juni 2020 in de Westerscheldetunnel zou hebben veroorzaakt. Tegen M. was een taakstraf van 240 uur en een rijverbod van twaalf maanden geëist.


Volgens de rechtbank zijn er nog te veel vragen onbeantwoord gebleven om tot een gefundeerd oordeel te kunnen komen. Vast staat dat het latere slachtoffer, een toen 59-jarige vrouw uit Sluiskil, zeer langzaam door de tunnel reed, dat M. bij het passeren de linker achterkant van haar auto raakte en dat de auto die achter hem reed vol op de auto van de vrouw knalde.

Ook had de vrouw eerder een beroerte gehad. Wat dan precies de oorzaak van haar overlijden is geweest kon dus niet met enige stelligheid worden vastgesteld, ook niet omdat er geen sectie was verricht. Omdat de rechter geen antwoorden kreeg op onder meer deze vragen, besloot die de verdachte vrij te spreken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
foutje (2-4-2022 om 15:44)
Als ik het goed begrijp van de inzenders ,dat je je snelheid zodanig moet aan passen dat je de weg die je kan overzien zodanig is dat je op tijd stil kan staan? Dus ik kan dus gewoon veilig door de tunnel wandelen zonder aangereden te worden,geloof het niet dit is echt een ongeluk dat iedereen kan overkomen 100 km per uur is 28 m per sec
Martin de Neef (1-4-2022 om 10:35)
@ Renata: en jij anticipeert wél bij elke automobilist dat die weleens ineens (bijna) stil kan komen te staan? Natuurlijk! Ach, de beste stuurlui staan weer eens al wal.
bram goeree (31-3-2022 om 19:50)
wat een onzin hier .Albert heeft gelijk .daarom word ''bumperkleven ook zo zwaar gestraft en terecht .houd afstand en je kop bij het verkeer ,overal .natuurlijk kan die man er niets aan doen dat deze mevr. onwel is geworden zoals beweerd word .maar dan nog moet je tijd en afstand hebben om op tijd te reageren .sterkte voor de nabestaanden
Moeder (31-3-2022 om 16:07)
Martin de Heer, dat denk ik ook. Persoonlijk had ik een sectie gewild, om duidelijkheid te hebben. Nu blijf je als nabestaande met vragen zitten... Maar idd een trieste samenloop van omstandigheden....
Quasimoto (31-3-2022 om 11:47)
@Joris. Een aanrijding is vrijwel altijd het gevolg van een menselijke fout zoals niet goed kijken, afgeleid zijn of geen voorrang verlenen. Het is belangrijk om veroorzakers van een aanrijding van de weg te halen. Je hebt als weggebruiker een grote verantwoordelijkheid die mensen graag op een ander afschuiven.
Renata (31-3-2022 om 11:17)
En waarom raakt die gast de achterkant van die auto? Iets met anticiperen. Waardeloos weer.
Cookie-instellingen beheren