Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
78 files van totaal 290 km

10 maanden cel geëist voor poging tot diefstal

Toegevoegd: 31-03-2022, 17.55 uur
10 maanden cel geëist voor poging tot diefstal
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Tegen de 27-jarige W. K. uit Bruinisse is donderdag voor de rechtbank in Middelburg een celstraf van tien maanden geëist. K. wordt ervan verdacht koperen buizen te willen stelen.


Op 16 november 2020 ontdekte een omwonende dat K. bezig was koperen buizen uit een container te halen en in zijn auto te laden. Hij vertrouwde het zaakje niet, stapte in zijn auto belde de politie en achtervolgde K. Die had dat in de gaten en om zijn achtervolger uit te schakelen gooide hij van alles uit het raam. Die liep daardoor een beschadigde auto op. Uiteindelijk werd K. tot stoppen gebracht en door de politie ingerekend.

K. moest zich eveneens verantwoorden voor de diefstal van 4400 euro uit een spelletjes hal van Aquadelta in Bruinisse, de diefstal van een buitenboordmotor. Deze zaken achtte de officier van justitie echter niet bewezen vroeg de rechtbank om K,. daarvan vrij te spreken. Dat K. in het bezit was van een - al dan niet gevonden - gasdrukpistool vond de officier weer wel bewezen. De uitspraak volgt op 14 april.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren