Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele (winterse) buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand op bunkerboot bij Vlissingen

Toegevoegd: 19-07-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
VLISSINGEN - De stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg is gistermiddag rond half een uitgerukt voor een brand in de machinekamer van een schip in de haven van Vlissingen.

Omdat de bunkerboot geladen was met stookolie werd er middelalarm gegeven. De brandweer rukte uit met twee tankautospuiten en een ladderwagen. Volgens de brandweer zijn de bemanning en de lading geen moment in gevaar geweest. De havendienst bracht het brandweerpersoneel met een boot naar het schip. Na verkenning bleek dat er brand was in een elektrische hoofdschakelkast in de machinekamer.

Het vuur is geblust met twee draagbare poederblussers. De schakelkast is volledig vernield en het schip heeft veel rookschade opgelopen. De brand is waarschijnlijk veroorzaakt door kortsluiting of overbelasting van het elektrische net. Nader technisch onderzoek moet dit nog uitwijzen. Voorlopig kan het schip niet functioneren.

Een schadebedrag is nog niet in te schatten.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren