Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jaar cel voor Souburger die mes op keel agent zette

Toegevoegd: 31-03-2022, 18.02 uur
De man werd uiteindelijk in zijn been geschoten door een agent.
De man werd uiteindelijk in zijn been geschoten door een agent.
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De 33-jarige Souburger M. G, die ervan werd verdacht vorig jaar 28 juni een agent een mes op de keel te hebben gezet, is donderdag in Middelburg niet veroordeeld voor poging doodslag, maar voor bedreiging. Daarvoor kreeg hij een gevangenisstraf van een jaar opgelegd in plaats van de geëiste drie jaar.


Op de bewuste dag, in juni van 2021, waren twee agenten in gesprek met een man met een getinte huidskleur. G. stapte op de agent af, legde een nekklem aan en zette hem een mes op de keel omdat hij zich gediscrimineerd voelde. De agent liep daardoor een klein wondje op. Volgens de rechtbank was die te klein om tot de dood te leiden.

Na enkele waarschuwingsschoten in de lucht liet G., de agent los en gaf hij zich over. Hij knielde op de grond en moest op zijn buik gaan liggen. Toen dat kennelijk niet snel genoeg ging schoot een van de agenten hem in zijn been. De Rijksrecherche onderzocht dat schietincident waarna het Openbaar Ministerie besloot de agent niet te vervolgen omdat die terecht zou hebben geschoten.

De rechtbank legde de bedreiging van de agenten een gevangenisstraf van een jaar op in plaats van de geëiste drie jaar. In het vonnis was de mishandeling en bedreiging van een horecaportier in 2020 inbegrepen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pietje (2-4-2022 om 20:56)
Deze lage straf komt waarschijnlijk door dat filmpje waarop je ziet dat die man op de grond ligt en dat ze op hem schieten.
Arthur (2-4-2022 om 12:39)
De meneer die 'The great reset' op verkeersborden heeft geschreven kreeg een zwaardere straf. Echt bizar.
it's me (1-4-2022 om 14:24)
Toch bijzonder dat je voor stelen van koper 10 maanden krijgt en voor het bedreigen met een mes op de keel 12 maanden... Je zou toch verwachten dat de straf hoger is als je een agent een mes op de keel zet.
bram goeree (1-4-2022 om 14:01)
weer een terecht bewijs dat de rechtelijke macht keer op keer faalt en dat steeds meer mensen dit spuugzat zijn. en terecht .maar ja die rechters zullen dit hier niet lezen of erger ,ze trekken zich niks aan van de publieke mening .maar wel zeer hoge straffen voor kleine vergrijpen
sat (1-4-2022 om 13:36)
Waar is de rechter mee bezig ? Bedreiging denk agent er anders over denkt de eerste jaren Bij de rechter eens proberen met een bot mes Denk er dan anders over verwacht ik Loopt nog naaween jaren door
Niet normaal (1-4-2022 om 12:27)
Ik dacht dat geweld op politie agenten zwaarder werd gestraft. Deze rechter buigt alles om en beschermd de dader. Het valt mij erg op dat dit keer op keer gebeurd. De rechters verdraaien alles ten goede van de daders. Dit kan ik echt geen rechtssysteem meer noemen. Ook niet leuk voor de politie agent en de portier.
Cookie-instellingen beheren