Weerbericht:
Eerst zon, later vandaag regen en in het noorden en oosten onweersbuien
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 19 km

Forse schade bij cafebrand Sirjansland

Toegevoegd: 27-07-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
SIRJANSLAND - De keuken van dorpscafé Dakkie`s Bar in Sirjansland is gistermiddag uitgebrand. Het café en de ruimten erboven liepen forse rook- en roetschade op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De schade is geraamd op 150.000 gulden. Bij de brand vielen geen gewonden.

De brand ontstond omstreeks twee uur in de keuken van het café. Uitbater J. van Vliet werd opgeschrikt door het afgaan van de rookmelder en alarmeerde vervolgens de brandweer. De blusgroepen Oosterland en Bruinisse waren snel ter plaatse en had de brand binnen een kwartier onder controle. Over de oorzaak van de brand is volgens officier van dienst I. Vermeer van de vrijwillige brandweer Schouwen-Duiveland nog niets te zeggen. ,,Ik weet alleen dat de brand in de keuken ontstaan is.``

Café-eigenaar Van Vliet is volgens Vermeer door het oog van de naald gekropen. ,,Normaal gesproken doet hij `s middags voordat hij om drie uur opengaat, nog even een dutje. Deze keer niet en dat is zijn geluk geweest, want als hij boven op bed had gelegen had het heel vervelend af kunnen lopen.``

De keuken is totaal uitgebrand en het hele pand heeft veel roet- en rookschade. Het dak van de keuken liep schade op en ook de apparatuur in het café heeft zwaar te lijden gehad.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren