Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie haalt dronken automobilisten van de weg

Toegevoegd: 02-04-2022, 10.22 uur
Politie haalt dronken automobilisten van de weg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Vannacht hebben de agenten van het politiebasisteam Oosterscheldebekken twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Beide bestuurders hebben een proces-verbaal gekregen. Eén is zijn rijbewijs kwijt.


Omstreeks 01.00 uur zagen agenten een bestelauto al slingerend Renesse verlaten. Hierop werd aan deze bestuurder een stopteken gegeven. De automobilist gaf hier echter geen gehoor aan en reed met verhoogde snelheid weg. Nadat agenten gebruik hadden gemaakt van optische licht- en geluidssignalen, stopte hij alsnog. Dat deed hij op de Recreatieverdeelweg in de buurt van Noordwelle.

Bij de agenten was direct duidelijk dat de man zwaar onder invloed was van alcohol. Hij werd aangehouden en moest op het bureau een ademanalyse afleggen, met als resultaat 1.235 Ug/l. De automobilist, een 39-jarige inwoner van Stellendam, is ingesloten in Torentijd en zal in de loop van de dag gehoord worden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed van alcohol en tevens voor het niet stoppen bij een gegeven stopteken.
 
Omstreeks 03.50u zag een andere agent een auto met hoge snelheid door Goes rijden. Dit voertuig werd op de Deltaweg (A256) staande gehouden waarna ook bij deze bestuurder een blaastest werd afgenomen. De uitslag hiervan was ook te hoog waarop ook deze bestuurder mee moest naar het bureau voor het afleggen van de ademanalyse. Deze had als resultaat een waarde van 535 Ug/l. Tegen deze bestuurder, een 53 jarige Belg, is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (2-4-2022 om 12:29)
Dank u wel meneer de politie weer een paar gekken van de weg,moeten nooit meer achter het stuur ,en meenemen naar het motuarium om te laten zien wat er met alcohol drinken gebeurd
Cookie-instellingen beheren