Weerbericht:
Zonnig, morgen overwegend bewolkt en af en toe regen
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Boerenschuur Groede door brand vernield

Toegevoegd: 06-08-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
GROEDE - Een felle brand heeft zaterdagnamiddag een oude boerenschuur aan de Havendijk in Groede in de as gelegd. Volgens de Breskense brandweercommandant J. Carels is de brand aangestoken. Op het terrein werden lege jerrycans aangetroffen. Niemand raakte gewond. De boerderij stond al ruim een jaar leeg.

De brandweer kreeg de melding van de brand binnen rond 16.45 uur. Twee bluswagens van Breskens en een van Schoondijke rukten daarop uit. Het duurde ruim twee uur voordat de brand onder controle was. Van de schuur is niks meer over. Omdat er opzet in het spel was, werd ook de politie gealarmeerd. De brandstichters zijn nog voortvluchtig. Vorig jaar moest de brandweer ook al uitrukken om een brand in het woonhuis te bestrijden.

De boerderij is bij vele Groedenaren en Bressiaanders zeer bekend. Het boerenerf was eigendom van wijlen Sylvain Dusarduijn, een zonderling die de laatste jaren van zijn verblijf in zijn woning in de kelder sliep omdat dit het enige plekje van zijn vervallen huis was dat nog droog was. Zijn hond was berucht. Iedereen die om wat voor reden dan ook op het erf moest zijn, werd achterna gezeten door de bloedhond. Ook Dusarduijn zelf hield niet zo van bezoek. Hij heeft een keer de politie met een vuurwapen van zijn erf verjaagd.

Na zijn dood werd in juni `ter ere` van hem de Sylvain-polderloop gehouden. ,,Zijn boerderij ligt aan zo`n mooi dijkje met knotwilgen. Een prachtige route voor een trimloop. Alleen durfde niemand erlangs omdat ze bang waren voor Sylvain en zijn hond. Na zijn dood was de kust veilig``, zegt de organisator van de polderloop, P. Nicolai.

Locatie op de kaart

Laatste nieuwsvideo's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren