Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 29 km

TBS met dwangverpleging voor dader moord Biggekerke

Toegevoegd: 04-04-2022, 15.44 uur
De moord gebeurde in september 2021.
De moord gebeurde in september 2021.
© Foto: Roland de Jong
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft maandag bewezen geacht dat een 36-jarige man uit Middelburg zijn schoonvader uit Biggekerke heeft vermoord. Ook heeft hij geprobeerd zijn vrouw om het leven te brengen die van hem wilde scheiden. De rechtbank legde de man daarom tbs met dwangverpleging op.


Op 13 september 2021 vertrok de man volgens de rechtbank doelbewust naar de woning van zijn schoonouders in Biggekerke om slachtoffers te maken. Daar aangekomen speelde zich vervolgens een drama af. Na enige tijd in de bosjes te te hebben gewacht, viel de 36-jarige dader zijn schoonvader aan met een mes en bracht hem om het leven. De vrouw van de verdachte, die op dat moment bij haar ouders verbleef, zag het gebeuren. Om haar eigen leven te redden vluchtte zij de woning in en belde 112. De man achtervolgde haar de woning in, maar werd later opgepakt door de politie.

Het Openbaar Ministerie eiste tijdens de behandeling van de zaak tbs met dwangverpleging tegen de man. Deskundigen achten hem volledig ontoerekeningsvatbaar vanwege meerdere stoornissen. De rechtbank neemt die conclusie nu over. Om die reden is verdachte ontslagen van alle rechtsvervolging. Ook is er daarom geen gevangenisstraf opgelegd. De rechtbank mag iemand die volledig ontoerekeningsvatbaar is verklaard namelijk geen straf opleggen, maar wel een maatregel. De TBS-maatregel met dwangverpleging betekent dat de man verplicht zal worden behandeld in een tbs-instelling.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (6-4-2022 om 13:36)
@Doeff Je hebt volledig gelijk maar een genuanceerde reactie is iets wat je maar zelden aantreft.
Doeff (5-4-2022 om 22:22)
Sonja: Ook jij mag je nodig in gaan lezen over tbs.
Sonja (5-4-2022 om 12:43)
Tientallen jaren, geloof je het zelf, hier in NLD, gevangenis straf met TBS zou beter zijn !
Doeff (4-4-2022 om 23:29)
@Nasa: Ik daag je uit om je eens te verdiepen in tbs. Deze man is de komende tientallen jaren uit het straatbeeld verdwenen. Verdiep je eerst in zaken voordat je lukraak je mening als feit verkondigd op het internet.
optimist (4-4-2022 om 21:35)
En een omroep die altijd roept, er voor álle Zeeuwen te zijn, moet dan ook nog zo nodig stemming lopen maken door tijdens hun nieuwsberichten elk half uur, er het regeltje aan toe te voegen, dat deze persoon op het idee was gekomen door een preek in de kerk. Hij had dat kennelijk verklaard tijdens verhoor. Over alle andere verklaringen van deze man, hoor je omroep zeeland niet. Pure stemmingmakerij dus.
Nasa (4-4-2022 om 18:34)
Ik begrijp het niet dat dit mogelijk is en dat een tbs en dwangverpleging gezien wordt als 20 jaar gevangenisstraf. Hij is en blijft in vrijheid rond lopen na 2 jaar behandeling loopt deze man weer huppelend rond., de slachtoffers hebben levenslang. De schade en zijn behandeling verhalen bij verdachte zelf , is een lachtertje. Gemakkelijk om te zeggen godswaanzin, hoeveel mensen hebben psychische problemen dat is tegenwoordig niet normaal meer , ggz instellingen maar bezuinigen, het wordt maatschappelijk er niet beter op.
Cookie-instellingen beheren