Weerbericht:
Tropisch warm en zonnig
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Politie gebruikt taser bij arrestatie in Zierikzee

Toegevoegd: 05-04-2022, 07.31 uur
Politie gebruikt taser bij arrestatie in Zierikzee
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De politie heeft maandagavond in Zierikzee een stroomstootwapen gebruikt om een man aan te houden. Vanwege de politie-actie werd een deel van de stad afgezet.


Volgens de politie hadden meerdere mensen het alarmnummer 112 gebeld nadat ze de man hadden zien lopen met een vuurwapen of een daarop gelijkend voorwerp. Na de meldingen gingen meerdere politie-eenheden ter plekke en hulden agenten zich in kogelwerende vesten.

Meerdere onderhandelaars en een ondersteuningsgroep van de politie werden ingezet om te helpen bij de arrestatie. Uiteindelijk werd besloten om de taser te gebruiken waarover agenten sinds kort beschikken. Na de inzet van het stroomstootwapen wordt doorgaans de ambulancedienst ingeschakeld om de toestand van de verdachte te controleren maar tijdens de proef die leidde tot het besluit om het wapen te gaan gebruiken, raakte niemand ernstig gewond.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (5-4-2022 om 21:43)
@Jaap: helemaal mee eens. Zierikzee gaat die andere parels van Zeeland achterna, Vlissingen, Middelburg en Terneuzen. Maar diversiteit is in he.
Jaap (5-4-2022 om 11:32)
De laatste tijd gaat het in Zierikzee net zo snel bergafwaarts als al jaren in de andere steden in Zeeland dankzij het uitschot wat zich ongehinderd hier kan vestigen. Gemeenten hebben nauwelijks in de gaten wat voor tuig ze binnen hun grenzen hebben en als ze wel iets weten staan ze erbij en kijken ernaar of steken hun kop in het zand. Een bekend voorbeeld is al tientallen jaren de hoofdparel van onze provincie, jawel u raad het al: Vlissingen. Geweldig beleid in de steden en er zal met nieuw gekozen gemeentebesturen weinig veranderen, proficiat!!!
Erik (5-4-2022 om 09:52)
Voor de verdachte is het in ieder geval een "schokkende" ervaring geweest. Nu vraag ik mij af of het niet voor niets is geweest, had deze persoon nou een vuurwapen of niet...? Dat verteld het verhaal niet...
Cookie-instellingen beheren