Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dronken bestuurster moet rijbewijs inleveren

Toegevoegd: 06-04-2022, 13.32 uur
Dronken bestuurster moet rijbewijs inleveren
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

ZAAMSLAG - Een 51-jarige vrouw uit de gemeente Sluis is dinsdagavond haar rijbewijs kwijtgeraakt, omdat zij onder invloed van alcohol in haar auto reed. Bij een blaastest blies de vrouw ver boven de toegestane limiet


Agenten zagen de vrouw dinsdagavond, slingerend en met wisselende snelheid, rijden in de buurt van Vogelwarde. Ze gaven haar bij Vogelwaarde een stopteken. Hieraan voldeed de vrouw niet. Omdat de vrouw niet reageerde deden de agenten hun zwaailichten aan. Er volgde nog geen reactie dus deden de agenten hun sirene ook nog aan. De vrouw stopte daarop nog steeds niet. In de Veerstraat in Zaamslag gingen de agenten naast de auto van de vrouw rijden en toen had ze door dat ze moest stoppen.

De agenten wilden haar een blaastest laten doen op straat, omdat ze het vermoeden hadden dat de vrouw gedronken had. Tot vier keer toe mislukte de test. Daarop besloten de agenten haar aan te houden en mee te nemen naar het bureau voor een ademanalyse. Die wees uit dat de vrouw teveel had gedronken. Ze blies 785 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Ver boven de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

De vrouw moest haar rijbewijs inleveren en kreeg een algeheel rijverbod van negen uur. In die periode mag ze geen enkel gemotoriseerd of ongemotoriseerd voertuig besturen. Tegen de bestuurster wordt een proces-verbaal opgemaakt en ook zijn haar gegevens doorgegeven aan het CBR. Die organisatie kan een onderzoek instellen naar de geschiktheid om nog een rijbewijs te bezitten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Timsalabim (7-4-2022 om 05:47)
Waarom is het hier altijd zo stil als het om “ouderen” of “senioren” gaat die iets fout doen betreffende het “verkeer, alcohol en drugs”, maar als het jongeren zijn meteen de meest zwaartste en barbaarse straffen geopperd worden in de reacties hier?
bram (7-4-2022 om 01:51)
Zo, je kan wel stellen : Die was "goed verdoofd door de alcohol" Wist volgens mij niet eens meer dat ze bestond. Nou, daar kom je morgen wel achter! Hoop dat je er wat van geleerd hebt, want het had voor U (en anderen) ook heel anders kunnen aflopen.
Cookie-instellingen beheren