Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
56 files van totaal 216 km

Schade aan sluisdeur door aanvaring in Terneuzen

Toegevoegd: 06-04-2022, 19.31 uur - Update: 06-04-2022, 20.19 uur
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - Twee schepen hebben woensdag een aanvaring gehad in de Westsluis bij Terneuzen. Door de aanvaring liep de sluis schade op.


Het incident gebeurde rond 17.50 uur in de Westsluis bij Terneuzen. Door een onbekende oorzaak botste een schip achterop een andere boot. Die raakte op zijn beurt weer de sluisdeur. Door de botsing liep de deur van de sluis forse schade op. De politie, officier van dienst van de brandweer en Rijkswaterstaat zijn ter plaatse om de situatie te controleren.

Volgens North Sea Port is de Westsluis zeker de komende nacht gestremd voor alle scheepvaart. De schuttingen van 12 zeeschepen die in de nacht gebruik zouden maken van de sluis zijn geschrapt. Hoelang de stremming daarna zal duren is nog niet bekend.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hel1 (7-4-2022 om 11:29)
Wat een dom commentaar weer. Drica: de Noor is de Yara Embla, die lag gemeerd in de sluis te wachten. De Bothniabo is de Bothniaborg, dat is een Nederlands schip. Die is achterin de Embla gevaren, vermoedelijk omdat hij motorstoring had. De Embla heeft vervolgens de sluisdeur geraakt. zo ingewikkeld is het toch niet...
Drica (7-4-2022 om 08:34)
Zaten ze op de YARA EMBLA met hun mobieltjes te spelen? Of... Heeft die Noor ze een zetje gegeven? In het normale wegverkeer ben je meestal zuur als je achterop je voorligger knalt. Het kan dus ook dat die BOTHNIABO een te hoge snelheid had en feitelijk de veroorzaker was. In ieder geval sterkte daar en op de eindbestemming.
bram (7-4-2022 om 01:47)
Het gaat goed met de sluizen en de ontploffingen in Terneuzen. Zo maak je nog eens wat mee! Oorzaken kunnen er velen zijn, het is helaas wel vervelend, want is er iets mis met een sluis, dan is wachten het gevolg en dat komt niet altijd goed uit !!
bert kaiser (6-4-2022 om 20:18)
had de voorste dan geen handrem ?
Cookie-instellingen beheren