Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 215 km

Bedrijfspand Krabbendijke gesloten na drugsonderzoek

Toegevoegd: 07-04-2022, 10.07 uur
Bedrijfspand Krabbendijke gesloten na drugsonderzoek
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

KRABBENDIJKE - Een bedrijfspand in Krabbendijke dat dienst deed als growshop gaat voor zes maanden op slot. Dat heeft burgemeester Van Egmond van de gemeente Reimerswaal besloten.


Bij een controle in het pand aan de Oostpolderweg werden op 8 maart verschillende goederen aangetroffen. Het pand kwam in beeld bij een grootschalig onderzoek van de politie. Tijdens het onderzoek bleek dat het pand een grote rol vervulde in de handel en distributie van goederen die gebruikt worden voor illegale hennepkwekerijen.

"Het pand stond in grote kring bekend als plaats waar allerlei goederen konden worden verkregen voor het opzetten van illegale hennepkwekerijen. Dit kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden en omgeving door de aantrekkingskracht van het pand op criminele activiteiten. Ook zijn dergelijke locaties een essentiële schakel in de keten van georganiseerde misdaad", zo stelt de gemeente Reimerswaal in een persbericht.

"Om deze situatie te beëindigen en eventuele overlast weg te nemen is besloten het pand te sluiten. Wij vinden het belangrijk dat onze inwoners kunnen vertrouwen op een veilige omgeving. Het voorbereiden van en het faciliteren van telen van hennep/softdrugs past daarin niet", aldus burgemeester Van Egmond.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren