Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Sluis Terneuzen weer open na aanvaring gisteravond

Toegevoegd: 07-04-2022, 14.30 uur
De sluis kon vanmiddag weer in gebruik worden genomen.
De sluis kon vanmiddag weer in gebruik worden genomen.
© Foto: Remi Mesu
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De Westsluis in Terneuzen is weer in gebruik genomen nadat deze sinds gisteravond gestremd was als gevolg van de aanvaring die daar toen plaatsvond.


Net voor 18.00 uur kwamen bij de sluis twee zeeschepen met elkaar in botsing. Hierdoor botste één van de schepen met de romp tegen de sluisdeur. Door de aanvaring moest de sluis buiten gebruik worden gesteld. Alle schuttingen die gepland moesten worden uitgesteld. Hierdoor konden alleen vannacht al 12 schepen niet passeren.

Rond 13.35 uur vanmiddag meldde havenbedrijf North Sea Port dat de sluis weer in gebruik was genomen en dat de zeevaart tussen Gent en Terneuzen weer door de sluis kon varen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bert kaiser (7-4-2022 om 21:56)
marcus de nieuwe sluis is nog niet eens in gebruik , en het kost nog niet eens 1 miljard
Marcus Aurelius (7-4-2022 om 16:48)
Gaat goed met al die miljarden in de nieuwe sluis
Cookie-instellingen beheren