Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Meterkast brandt uit in Vrouwenpolder

Toegevoegd: 08-04-2022, 10.08 uur
De meterkast kan als verloren beschouwd worden.
De meterkast kan als verloren beschouwd worden.
© Foto: Brandweer Serooskerke
Door: Eugène Harthoorn

VROUWENPOLDER - De brandweerlieden van Serooskerke (W) hebben gisteren een brand in een meterkast geblust. De meterkast is volledig uitgebrand. 


De brandweerlieden werden omstreeks 17.10 uur opgeroepen voor een buitenbrand bij camping De Zandput aan de Vroondijk in Vrouwenpolder. Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek dat er op de camping een meterkast in brand stond. De brandweer heeft de meterkast geblust maar kon niet voorkomend dat de meterkast als verloren beschouwd moet worden.

Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekendgemaakt. Na een inzet van een half uur zijn de brandweerlieden weer teruggegaan naar de kazerne.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jan (9-4-2022 om 14:15)
Al eens nagedacht over de kou? Iedereen zit nu kou te lijden in zijn caravan, dus nog ff een electrische heater aan, om het warm tw hebben. De kabels zijn daar vaak niet op uitgelegd omdat er altijd meer bij word geknoopt. En een keer is her klaar.
Dennie (8-4-2022 om 17:32)
Niet iedereen is even technisch onderlegd. En "gewoon handoplegging" adviseren is ook lang niet in alle gevallen een veilig idee. Liever gewoon 1 keer per jaar een vakman laten komen, liefst eentje die over de apparatuur beschikt om ook de minder voor de hand liggende of minder toegankelijke probleemgebieden op te sporen.
WalterG (8-4-2022 om 11:07)
Een aantal maal heb ik zelf schakelkast brand kunnen voorkomen na het constateren van een temperatuurs verhoging of smeltend plastic. De oorzaak is altijd dezelfde, een losgeraakte aansluit schroef of grondmoer. Of soms een verweerd contact in een automaat. Geregeld controleren op temperatuurs verhoging is het advies. Gewoon handoplegging bij het ontbreken van een infrarood meter!
Cookie-instellingen beheren