Weerbericht:
Wisselvallig en woensdag vrij veel wind
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 62 km

Brand beschadigd groot deel schuur Kapelle

Toegevoegd: 11-09-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
KAPELLE - Een brand in een schuur aan de Maalstede in Kapelle heeft gisterenochtend vroeg zeker voor enkele tonnen schade aangericht. Bij de brand kwam een geringe hoeveelheid asbest vrij, die vrij snel kon worden opgeruimd door een asbestlaboratorium.

Rond half twee `s nachts meldden omwonenden de brand in een aannemerswerkplaats, waarvan de eigenaar, die ernaast woont, op vakantie was. De brandweer van Kapelle alarmeerde al op weg naar de brand de collega`s van Wemeldinge, die met een tweede tankautospuit te hulp schoten.

Het blussen richtte zich op het behoud van het woonhuis en een deel van de schuur. Die werd in drie?n gebruikt. Een deel was in gebruik bij een bedrijf in landbouwmechanisatie-onderdelen, dat nog een aantal van de opgeslagen artikelen kon redden. Het deel dat in gebruik was als magazijn voor textiel, ging helemaal in rook op en ook de aannemerswerkplaats ging met de inventaris verloren.

Een stuk schuur waar brandcompartimenteringswanden waren aangebracht, bleef gespaard. Al snel rees bij de brandweer het vermoeden dat asbest uit de dakplaten kon zijn vrijgekomen. Een asbestlaboratorium stelde vast dat op het erf van de aannemer, in het voortuintje van een belendend pand en op de weg een zeer geringe hoeveelheid asbest terecht is gekomen. Rond één uur gisterenmiddag werd begonnen met de opruiming daarvan.

Bij de bestrijding van de brand zijn zo`n 25 brandweerlieden bijna twaalf uur in touw geweest. De nazorg vergde nog vele uren langer. Omdat de eigenaar van de schuur op vakantie was, kon de precieze schade nog niet worden geschat. Over de oorzaak van de brand tast de brandweer in het duister. De technische recherche stelt daarnaar een onderzoek in.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren