Weerbericht:
Af en toe zon en kans op een bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Vrouw en hond gered uit haven Sas van Gent

Toegevoegd: 09-04-2022, 08.50 uur
Vrouw en hond gered uit haven Sas van Gent
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

SAS VAN GENT - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een vrouw met haar hond te water geraakt aan de Oostkade in Sas van Gent. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.


Omstreeks 04.45 kreeg de Nederlandse meldkamer van de Belgische meldkamer de melding dat aan de Oostkade een vrouw te water was geraakt. Hierop werden de brandweereenheden van Sas van Gent en Terneuzen ter plaatse gestuurd. De duikteams van Terneuzen en Goes werden tegelijk met hen opgeroepen.

Toen de brandweer van Sas van Gent bij de plek van het incident kwam, bleek het om een vrouw met een hond te gaan. Zij waren ter hoogte van de camperplaats door onbekende oorzaak te water geraakt. De vrouw was aanspreekbaar. De brandweer heeft het slachtoffer een touw toegeworpen. Met behulp van een hoogwerker is het slachtoffer met haar hond uit het water gehaald.

Het slachtoffer is door de medewerkers van de ambulancedienst onderzocht. Hierna is de vrouw met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De opgeroepen traumahelikopter hoefde niet ter plaatse te komen. Voor de hond is een dierenambulance gealarmeerd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren