Weerbericht:
In het westen bewolkt met regen, in het oosten droog en wat zon
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

Vijf mannen gepakt bij drugsactie, politie lost schot

Toegevoegd: 09-04-2022, 09.42 uur
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Bij een bedrijfsterrein in havengebied Vlissingen-Oost zijn vannacht vijf mannen aangehouden na een inbraakmelding. Vermoedelijk waren ze op zoek naar drugs. Bij de actie is een waarschuwingsschot gelost. Dat heeft de politie zojuist bevestigd.


Rond 03.20 uur kreeg de politiemeldkamer een melding van een bedrijfsinbraak bij de Denemarkenweg. Het alarm was namelijk afgegaan. Diverse eenheden van politie en douane gingen vervolgens ter plaatse. Agenten ontdekten braakschade. Tijdens de zoektocht zagen agenten dat enkele mannen probeerden te vluchten. Eén van de agenten loste hierop een waarschuwingsschot.

Op het terrein en in de omgeving werden in totaal vijf mannen gearresteerd. Het vijftal is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. In de loods van het bedrijf stond een reeks tassen, gevuld met wit poeder. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het vermoedelijk om cocaïne. Leden van het Team Bijzondere Bijstand van de douane kwamen met spoed in meerdere onopvallende voertuigen ter plekke om de locatie te beveiligen. De tassen en de inhoud zijn in beslag genomen en worden later onderzocht.

Bij de actie werd ook een politiehelikopter ingezet. Deze arriveerde rond 05.00 uur bij het havengebied en cirkelde een half uur lang rondom de Bijleveldhaven. Tot 06.20 uur was een deel van het havengebied door de politie afgezet. Agenten in kogelwerende vesten zetten de rotondes bij de Engelandweg en de Frankrijkweg dicht. De afzetting zorgde ervoor dat vrachtwagens en werknemers van bedrijven in het havengebied tijdelijk niet van en naar hun bestemming konden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@herverdeling (10-4-2022 om 15:22)
@herverdeling, je ziet het volledig verkeerd. Dus de rijken moeten hun geld gaan delen bij toekomstige criminelen??? Zo het nu gaat, ben ik best tevreden mee. Op deze manier worden de mensen die zich met zulke drugszaken bemoeien, en dus ziek en rot in hun kop zijn, tenminste gestraft. Kansloze criminelen moet je natuurlijk nooit belonen met geld van de rijken, maar er moeten zwaardere straffen komen voor zulk soort uitschot en zieke geesten. Vroeger werden ze met een steen aan hun voet in de gracht gegooid. Op jou manier zou je nog meer rommel en zieke geesten kweken.
Aanname (9-4-2022 om 20:54)
Mooie actie van de politie en douane! Keihard aanpakken, en er dicht op blijven zitten. Goedbezig!
mark (9-4-2022 om 19:21)
@herverdeling grote geld, jj bent wel een makkelijke...... er is al een land wat zo een systeem heeft. dat pakt geld van de mensen die het goed hebben en verdeeld het daarna onder de armen en kanslozen. dat land heet Nederland! ik zou er direct gaan wonen als ik jou was. gratis geld jonguh!!!!!
Mijn mening (9-4-2022 om 17:27)
@ hervedeling grote geld. Dan kan je wel in Cuba gaan leven als je wil dat iedereen zijn deel van de overheid krijgt. Dit gajes gewoon straffen met hun eigen methoden.
Herverdeling grote geld (9-4-2022 om 12:34)
Beter de ongelijkheid in de wereld proberen te verminderen, geen idiote bedragen voor artiesten,sporters of bekende tv lui etc, de rijken zouden hun geld ook opnieuw moeten verdelen/ laten verdelen. dan krijg je minder criminelen die dingen gaan doen om ‘goed’ te zitten. Denk dat deze heren het snel weer op een andere manier proberen, hopelijk geen overal met slachtoffers, kijk maar wat je slim lijkt de wereld wordt totaal gesplitst en de armen zullen de rijken niet met rust laten als ze zelf moeten overleven… geld moet herverdeelt worden!! Stop ook met kinderen maken en ze niet op te voeden, deze wereld heb echt veel overbevolking en kijk maar naast je wat daarvan de gevolgen zijn. Kwaliteit vs kwantiteit…
Kees (9-4-2022 om 11:02)
Weg ermee...vanmorgen vroeg zag ik ook al van bepakte jochies in een auto zitten rondom souburg.dat hoort hier niet.. denk dat gebied steeds sterker bewaakt gaat worden. Chauffeurs die er ook nog voor moeten wijken. De haven bedrijven moeten een goede screening doen aan medewerkers.
Cookie-instellingen beheren