Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dronken Pool raast met 150 km/h door Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 09-04-2022, 20.09 uur
Dronken Pool raast met 150 km/h door Westerscheldetunnel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - Motoragenten van de oost-Brabantse verkeerspolitie hebben zaterdag een Pool van de weg gehaald die met 150 kilometer per uur door de Westerscheldetunnel reed. De automobilist bleek na een blaastest zwaar onder invloed te zijn.


De motoragenten van de oost-Brabantse verkeerspolitie waren zaterdagochtend onderweg naar Terneuzen om de wielerkoers 'de omloop van de Braakman' te begeleiden. In de Westerscheldetunnel werden de agenten rechts ingehaald door een automobilist uit Polen. Volgens de politie reed hij vervolgens na correctie 150 km/u in de tunnel.

Ook zou hij bijna tegen de tunnelwand zijn gebotst. De 41-jarige bestuurder bleek na een blaastest zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Uit de test bleek dat de man 930 ug/l blies. Ver boven de limiet van 220 ug/l. Ook had hij geen rijbewijs. De automobilist krijgt een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed en de snelheidsovertreding 50 km/u te hard. Volgens de politie is het niet de eerste keer dat de Pool in de fout gaat. In november 2021 blies hij bij een controle al eens 1100 ug/l.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (11-4-2022 om 10:27)
Hopelijk zijn auto in beslag genomen en vernietigd. Omdat het niet de eerste keer is, gelijk de land uitzetten en zijn werkvergunning intrekken (mits hij dit heeft)
Jack (11-4-2022 om 00:58)
Er zit duidelijk vooruitgang in bij deze man van 1100 ug/l in 2021 naar 930 ug/l nu. Dat is een behoorlijke verbetering het gaat echt de goede kant op. Ik begrijp niks van alle negatieve reacties hier.
John ookman (10-4-2022 om 23:14)
Ben vaak in Polen geweest en hoe de mensen daar met elkaar omgaan daar kunnen veel Nederlanders nog wat van leren. In plaats van constant zeiken en zeuren hebben ze in Polen nog wel respect voor elkaar, uitzonderingen daargelaten uiteraard. Maar dit incident representeert absoluut niet de gemiddelde Pool.
Jtg (10-4-2022 om 21:52)
Inderdaad @Pippa en acuut land uitzetten en nooit meer terugkomen en zeker niet vastzetten dat kost ons nog meer...
Jac (10-4-2022 om 21:28)
Gewoon een andere cultuur toch?, dan moet je dit soort dingen ook maar voor lief nemen. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen, want met zo'n alcoholpercentage is de kans op ongelukken en ellende toch wel reëel aanwezig. En ja, ook "de Nederlander" zit wel eens met een slok op achter het stuur, maar kan me niet onttrekken aan het feit dat sommige andere nationaliteiten/culturen er toch wel bovenuit springen met dit soort bezopen gedrag.
Emergo (10-4-2022 om 18:35)
@Exportzeeuw Sinds wanneer is Pool eebn naam ? Moeite met andermans huidskleur ?
Cookie-instellingen beheren