Weerbericht:
Af en toe zon en droog. Morgen zonnig en warmer
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie start handhavingsactie voor MONO-rijden

Toegevoegd: 12-04-2022, 12.16 uur
Politie start handhavingsactie voor MONO-rijden
© Foto: Politie
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De politieregio Zeeland-West-Brabant gaat ook komend jaar met behulp van een touringcar met agenten controleren of mensen handsfree zich in verkeer begeven. Het doel is om het aantal ongevallen te verminderen. Een eerdere actie met de touringcar was volgens de politie erg succesvol.


Als de agenten vanuit de bus een overtreding zien, neemt een ander politieteam in een kleinere auto het over en wordt de verdachte staande gehouden. Het doel is om het aantal ongevallen door afleiding in het verkeer te verminderen en hierdoor de wegen veiliger te maken.

De handhavingsactie 'Ogen op de weg' staat op 20 verschillende dagen over het jaar gepland. Hierbij wordt ook de zogeheten MONO-cam ingezet. Deze mobiele camera kan zowel binnen als buiten de bebouwde kom worden neergezet. De software 'herkent' bestuurders die een apparaat in hun hand hebben. Aan de hand van de foto's van de camera kunnen bestuurders worden beboet.

De politie voert de actie samen uit met de regio Oost-Brabant en de provincies Zeeland en Noord-Brabant. De actie gaat volgende week van start.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Timsalabim (13-4-2022 om 07:30)
Ik ben wel eens met mijn fiets tegen een appende jongeman opgeknalt; hij bood zn excuses aan achteraf; de jeugd is dus toch niet zo “vervelend” als dat hier constant beweerd wordt.
bram goeree (12-4-2022 om 22:33)
Nee-Nee misschien eerst een leren lezen .dan zie je dat mijn naam Goeree is .en wanneer jij zo over de Zeeuwen denkt is het misschien maar beter dat jij gaat verhuizen .want dan snap jij niks van de Zeeuwse mentaliteit .de reden dat ik reageer is dat er zoveel ongelukken gebeuren door verkeerd GSM gebruik .dat hoort niet thuis in het verkeer leeftijd hierin is onbelangrijk om dit aan te kaarten .voor mij kunnen de bekeuringen niet hoog genoeg zijn voor zulke misdrijven .want dat zijn het .je zal maar het bericht thuis krijgen dat een van jou familie omgekomen is door een idioot die zo nodig met zijn GSM moest spelen achter het stuur .wanneer je deel neemt aan het verkeer moet jij je aandacht daar bij houden en niet met andere zaken
Nee-Nee (12-4-2022 om 17:12)
@Bram goeroe Heb je ook iets van punt van discussie of zit je je frustraties van je oude dag maar een beetje te uitten? Dat het logisch klinkt en de rest van de bijna uitgestorven Zeeuwen dat ook doet maakt het niet normaal of uberhaupt een punt van discussie. "Jeugd maar ook ouderen" Ik ken geen zelfopvoedende jeugd, ik denk dat je de botte Zeeuwse mentaliteit hebt herkend bij anderen. De ene appt tijdens het fietsen de andere verspilt andersmans tijd met zelfbedachte problemen onder een nieuwsbericht. De andere gaat weer zinloos over in discussie. Ja dat was zelfspot, waarschijnlijk ook de reden dat ik ga (en fincancieel gezien ook makkelijk kan) verhuizen.
Peter Quest (12-4-2022 om 14:56)
Albert, ze hebben doelstelling. Dus wat doet oom agent dan? Juist eerst de doelstelling behalen. Als het ministerie zegt je gaat in Zeeland 2000 boetes uitschrijven voor niet handsfree bellen dan doet je dat slaafs. Zijn ze er niet dan zoek je maar wat. (Alla Toeslagenaffaire) Het financiële budget is 478 Duizend Euro voor de eerste maand, nou dan heb je dat te behalen. Zo werkt dat tegenwoordig. Het gaat er echt niet om of jij nu een fout of overtreding begaat. Dat is ondergeschikt aan de doelstelling. Wen er maar aan. Ik heb er geen moeite mee dat ze het gaan controleren en beboeten. Ik heb wel moeite met de doelstelling. Gewoon omdat je affaires krijgt als de toeslagenaffaire en de zwarte lijst van de belastingdienst.
bram goeree (12-4-2022 om 13:36)
prima idee en dan zeker ook de fietsers controleren want die zie je tegenwoordig meer met mobiel in de hand dan zonder fietsen ,vooral jeugd maar ook ouderen .letten nergens op ook niet op tegemoet komend verkeer wat tot zeer gevaarlijke situatie's kan leiden
Albert (12-4-2022 om 12:31)
Gaan de politie eindelijk wat doen aan niet handsfree achter het stuur gaan ze dat vooraf aankondigen hoe vaak de controles zijn en en ook nog erbij op welke manier. Geeft de data ook meteen, dan kan je de controles helemaal afblazen...
Cookie-instellingen beheren