Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 10 km

Ook Borsele krijgt nu tips Meld Misdaad Anoniem

Toegevoegd: 13-04-2022, 11.41 uur
Gemeente Borsele krijgt voortaan Meld Misdaad Anoniem meldingen
Gemeente Borsele krijgt voortaan Meld Misdaad Anoniem meldingen
© Foto: Gemeente Borsele
Door: Eugène Harthoorn

BORSELE - De gemeente Borsele is aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem. Gisteren hebben burgemeester Gerben Dijksterhuis en Marc Janssen van het meldpunt hiervoor een overeenkomst getekend. Eerst ontving alleen de politie de anonieme meldingen, nu krijgt ook de gemeente de meldingen doorgespeeld.


Dankzij de overeenkomst kan de integrale aanpak van criminaliteit in de gemeente Borsele verbeterd worden. Burgemeester Gerben Dijksterhuis benadrukt het belang van Meld Misdaad Anoniem: “Het is belangrijk dat mensen anoniem hun verhaal kunnen doen. Ook wij als gemeente kunnen niet zien wie de melding doet, anonimiteit staat voorop. De politie kreeg deze meldingen al binnen, maar nu krijgt de gemeente ze ook. Waardoor we uit eerste hand weten wat er speelt en daar indien nodig op kunnen handhaven.”

Via Meld Misdaad Anoniem kunnen mensen anoniem informatie doorgeven over criminaliteit en misdaad. Het kan voorkomen dat iemand om bepaalde redenen met deze informatie niet naar de politie durft. Voor zulke situaties bestaat Meld Misdaad Anoniem. Mensen kunnen telefonisch of online een melding doen. Anonimiteit staat hierbij op de eerste plaats.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
goesenaar (14-4-2022 om 10:37)
politie doet niets .geen tijd voor aangifte heeft borsele niets anders te doen??
Jac (13-4-2022 om 21:55)
Misschien eens de oorzaken gaan aanpakken van de criminaliteit ipv middels "tips" aan symptoombestrijding doen, das dweilen met de kraan open.
Henky (13-4-2022 om 15:01)
En hoe gaan we dat doen met de boefjes die bij de gemeente Borsele zelf in dienst zijn ?
waarheid (13-4-2022 om 13:00)
Zolang de Gemeente Borsele niks doet aan de meldingen die naar het gemeentehuis gestuurd worden via de officele weg en politie laat het afweten ,is dit in mijn ogen verloren moeite Op een BOA kun je helemaal niet rekenen Die kom je enkel maar tegen Rijdend in een auto
Cookie-instellingen beheren