Weerbericht:
Wolkenvelden, in het noordoosten soms lichte regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Vermiste kat zet brandweer op het verkeerde been

Toegevoegd: 14-04-2022, 12.18 uur
Toen de brandweer bij het dier kwam, sprong de kat zelf al naar beneden.
Toen de brandweer bij het dier kwam, sprong de kat zelf al naar beneden.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Remi Mesu

GOES - De brandweer moest donderdag in Goes uitrukken voor een kat die in een boom zat. Het dier bleek al voor langere tijd vermist te zijn. Toen de brandweerlieden het dier naar beneden wilden helpen, besloot het dier zijn eigen plan te trekken.


Een voorbijganger zag donderdagochtend bij de 'S Gravenpoldersewef de kat hoog in een boom zitten en herkende het dier. Hierop waarschuwde die meteen de baasjes van de kat. Die alarmeerden op hun beurt de brandweer nadat het huisdier niet naar beneden durfde of wilde komen.

De brandweer van de post aan de Oranjeweg in Goes kwam rond 09.50 uur in actie en ging met een hoogwerker ter plaatse. Toen de medewerkers van de brandweer omhoog gingen om het dier uit de boom te bevrijden, besloot de kat echter zelf dat het mooi was geweest. De kat vloog met een grote sprong naar beneden waarna het dier weer veilig naar zijn baasjes kon. Daarop kon de brandweer terugkeren naar de kazerne.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
binair (14-4-2022 om 16:21)
De brandweer is geoefend in het uit de boom kijken van katten. Dat ze hiervoor een hoogwerker nodig hebben....
Johan (14-4-2022 om 15:51)
Heeft u ooit een uitgemergeld stoffelijk overschot van een kat in een boom gezien? Als poes honger krijgt of de boom beu is, dan zakt hij gewoon weer af naar beneden.
Ik (14-4-2022 om 13:11)
Een poes komt altijd op zn pootjes terecht. Heb nog nooit een kat in boom zien blijven. Komt altijd wel keer naar beneden. Maar niettemin mooie oefening voor brandweer.
Cookie-instellingen beheren