Weerbericht:
Helder, van het oosten uit wolkenvelden, overdag wisselend bewolkt en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand op camping Burgh-Haamstede

Toegevoegd: 05-11-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
HAAMSTEDE - Een flinke brand heeft maandagochtend vroeg op camping Blomshoeve aan de Hogeweg in Burgh-Haamstede zeven caravans in de as gelegd. Vier andere caravans zijn zodanig beschadigd dat ze eveneens als verloren moeten worden beschouwd.

Ook van bijgebouwtjes als schuurtjes bij de caravans is volgens postcommandant L. Vermeer niets over. Metingen moeten nog uitwijzen of er bij de brand asbest is vrijgekomen. Er was niemand meer in de caravans aanwezig. Vrijdag zijn de laatste mensen van de camping naar huis vertrokken, aldus Vermeer.

Tijdens de brand zijn twee gasflessen ge?xplodeerd en gaan branden. ,,Daar zijn wij bij caravans altijd op beducht. Daarna is het toch altijd even koppen tellen``, aldus de postcommandant. Zo`n 45 brandweermensen van korpsen uit Haamstede, Renesse en Kamperland blusten met drie blusauto`s.

De brand was na ongeveer drie kwartier onder controle. Tot 10.00 uur vanochtend is er nageblust. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Er zijn volgens Vermeer geen aanwijzingen voor brandstichting.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren