Weerbericht:
Zonnig, morgen in het zuidoosten meer bewolking. Meest droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Vreugdevuur loopt uit de hand, politie deelt boete uit

Toegevoegd: 16-04-2022, 20.40 uur
De persoon die de brand aanstak kreeg een bekeuring.
De persoon die de brand aanstak kreeg een bekeuring.
© Foto: Brandweer Burgh-Haamstede
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - Een paasvuur op een erf aan de Meeldijk in Burgh-Haamstede is zaterdag dusdanig uit de hand gelopen dat de brandweer werd gebeld. De persoon die het vuur had aangestoken, kreeg van de politie een bekeuring.


Een voorbijganger meldde rond 17.15 uur dat er brand woedde bij de Meeldijk. Naast een schuur bleek een paasvuur aangestoken te zijn. Het vuur had een dusdanige omvang dat de brand over kon slaan naar de schuur. Vanwege de hoeveelheid rook en vlammen die boven de schuur uitkwam, besloot de passant om toch maar de brandweer te bellen.

De brandweer van Burgh-Haamstede rukte met spoed uit met de tankautospuit en de waterwagen. "Ter plaatse aangekomen bleek er inderdaad gevaar te zijn voor overslag naar de schuur. Wij hebben het vreugdevuur snel kunnen blussen zodat het gevaar geweken was", zo vertelt de brandweer op Facebook.

Eveneens opgeroepen politieagenten hebben de persoon die het vreugdevuur had aangestoken beboet vanwege onveilig stoken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (17-4-2022 om 11:07)
@Ro, of degene die het voor een ander verziekt is een dwaas. Alsof ze zelf geen slangetje gereed hadden liggen.
Ro (17-4-2022 om 02:28)
Wat een dwazen toch altijd. Een beetje anderen in gevaar brengen "omdat het zo leuk is om fikkie te stoken..."
Cookie-instellingen beheren