Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
36 files van totaal 122 km

Politie neemt rijbewijzen drankrijders in

Toegevoegd: 17-04-2022, 08.57 uur
Politie neemt rijbewijzen drankrijders in
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Bij controles op Zuid-Beveland heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag verschillende personen betrapt die onder invloed van alcohol deelnamen aan het verkeer. Twee personen moesten hun rijbewijs inleveren.


Op de Kaaistraat in Yerseke werd rond 00.30 uur de eerste van in totaal drie overtreders aan de kant gezet en betrapt. De persoon in kwestie blies op het ademanalyse-apparaat van de politie een waarde van 785 Ug/l. Dat is 3,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol (220 Ug/l) voor een 'ervaren' bestuurder. Tegen deze persoon werd proces-verbaal opgemaakt. Ook werd zijn rijbewijs per direct ingenomen.

De tweede staandehouding was rond 02.45 uur op het fietspad langs de Oude Rijksweg bij Kruiningen. Hier werd een beginnend bestuurder betrapt. Deze persoon blies bij de ademanalyse een waarde van 575 Ug/l: ruim 6,5 keer de toegestane waarde van 88 Ug/l. Ook deze bestuurder kreeg een proces-verbaal en moet het voorlopig zonder rijbewijs doen.

Rond 04.30 uur werd de derde overtreder betrapt. Dit gebeurde op de Stationsstraat in Kapelle. Hier was sprake van een beginnend bestuurder. Tijdens de meting op het ademanalyse-apparaat blies deze persoon een waarde van 205 Ug/l, zo'n 2,3 keer de toegestane hoeveelheid. De bestuurder in kwestie kreeg een proces-verbaal. In tegenstelling tot de eerder genoemende overtreders mocht deze persoon zijn rijbewijs wel houden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (17-4-2022 om 15:44)
prima actie ,mag veel vaker gebeuren .snap alleen niet dat die beginnende bestuurder wel zijn rijbewijs mag behouden
Henk (17-4-2022 om 11:52)
Iets vaker in Kruiningen controleren zou niet verkeerd zijn. Vaak zie ik mensen met drank/ drugs achter het stuur kruipen vanwege de zeldzame controles in Kruiningen. Ook andere overtredingen, zijnde, parketen op trottoir en voor uitritten en invalide parkeerplaatsen is schering en inslag en wordt weggehoond dokr de overtreders met de woorden “ er wordt toch niet gecontroleerd of verbaliseert “ . De meeste overtredingen vinden trouwens plaats in de avond en nachtelijke uren.
Cookie-instellingen beheren