Weerbericht:
Vandaag zonnig en droog
Verkeersinformatie:
66 files van totaal 218 km

Groot tuinhuis afgebrand, gastank succesvol gekoeld

Toegevoegd: 17-04-2022, 13.54 uur
Het tuinhuis van 40 vierkante meter brandde volledig af.
Het tuinhuis van 40 vierkante meter brandde volledig af.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

SINT JANSTEEN - Bij de Vinkebroeksestraat in Sint Jansteen is zondag aan het begin van de middag een groot tuinhuis in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt.


Nadat de brand rond 13.25 uur werd ontdekt, werd in eerste instantie één blusvoertuig opgeroepen. Na tien minuten werd opgeschaald naar middelbrand zodat ook een tweede blusauto ter plekke kwam. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) was het tuinhuis circa 10x4 meter groot.

Een naast het tuinhuis geplaatste gastank bemoeilijkte de inzet. De brandweer moest tijdens het blussen namelijk ook de gastank koelen om zo een eventuele explosie te voorkomen. Omstreeks 13.55 uur was de situatie dusdanig onder controle dat de brandweer het sein 'brand meester' kon geven. Er moest toen nog wel worden nageblust.

Het tuinhuis was volgens de Veiligheidsregio niet meer te redden en is zwaar beschadigd geraakt.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren