Weerbericht:
Ook morgen veel zon en iets warmer dan vandaag
Verkeersinformatie:
Geen files

Elektrische mountainbike gestolen, één aanhouding

Toegevoegd: 18-04-2022, 09.33 uur
Elektrische mountainbike gestolen, één aanhouding
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

RENESSE - Op de Zeelelieweg in Renesse hebben twee jongens een fietsendief staande gehouden. De gestolen fiets was van hun vader.


Een getuige meldde zondagmiddag rond 16.30 uur bij de politie dat er een vechtpartij plaatsvond tussen twee Duitse jongens en een Nederlandse jongen op de Zeelelieweg in Renesse. Toen de politieagenten ter plaatse kwamen, zagen zij het drietal bij een elektrische mountainbike staan. Eén van de jongens werd in bedwang gehouden door de andere twee. 

Nadat de politieagenten iedereen had gehoord, bleek dat de vader van één van de twee Duitse jongens zijn elektrische mountainbike had geparkeerd bij het strand na een fietstocht. Toen hij even later terugkwam bleek zijn fiets te zijn gestolen. De twee jongens besloten in de omgeving te gaan zoeken en troffen op de Zeelelieweg een jongeman aan die op de fiets van hun vader fietste. Hij gooide de fiets op de grond en wilde weglopen, aldus de twee jongens. Zij hielden hem aan en belden de politie. Er ontstond een worsteling omdat de aangehouden verdacht, een 17-jarige jongen uit Dordrecht, wilde vluchten.

De verdachte is aangehouden door de politie en in een politiecellencomplex verhoord. Zondagavond omstreeks 22.00 uur is de verdachte in vrijheid gesteld. De twee Duitse jongensn legden een verklaring af bij de politie en de eigennaar van de mountainbike deed aangifte van diefstal. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
exportzeeuw (19-4-2022 om 05:57)
@ loes. je zal maar last hebben van problemen met je gezondheid en daardoor trapondersteuning nodig hebben. je weet niet waarom iemand een elektrische fiets heeft ,oordeel dan ook niet zo snel.
Mijn mening (18-4-2022 om 11:12)
Netjes gedaan van die jongens. Gewoon met je poten van andermans spullen afblijven.
vanpuffelen (18-4-2022 om 10:43)
Zie je wel, er staan te weinig lantarenpalen bij het strand om je fiets aan vast te zetten. Zie bericht van gisteren.
Loes (18-4-2022 om 09:49)
Dat is sportief een elektrische mountainbike
Cookie-instellingen beheren