Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vlaketunnel A58 dicht na ongeluk met vrachtwagens

Toegevoegd: 20-04-2022, 09.13 uur
De hulpdiensten zijn ter plaatse, de weg is helemaal dicht. Eén van de chauffeurs raakte mechanisch bekneld en moest bevrijd worden door de brandweer.
De hulpdiensten zijn ter plaatse, de weg is helemaal dicht.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - De Vlaketunnel (A58) is momenteel afgesloten richting Vlissingen. Dit in verband met een ongeval waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. De hulpdiensten zijn ter plekke.


Het ongeluk gebeurde rond 08.35 uur, net voor de ingang van de tunnel. Na de melding werden onder meer brandweerwagens en een ambulanceteam opgeroepen. De brandweer heeft de achterste bestuurder uit de vrachtwagen bevrijdt.  Hij werd onderzocht door het ambulancepersoneel,  maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Vermoedelijk is het veroorzaakt door een plotselinge remactie van de voorste chauffeur. Rijkswaterstaat bevestigt wel dat het gaat om een botsing waarbij meerdere vrachtauto's zijn betrokken.

Vanwege het incident is de Vlaketunnel dicht richting Vlissingen. De ANWB raadt aan de omleidingsroute via de borden U14 te volgen. Vanaf Kruiningen richting Vlissingen staat volgens Rijkswaterstaat inmiddels een file van bijna vier kilometer. Rond 09.10 uur was sprake van een verwachte vertraging van 23 minuten. Rijkswaterstaat laat weten te verwachten dat de tunnel voor 11.00 uur weer kan worden vrijgegeven.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Edjetee (20-4-2022 om 17:31)
@Kevin: U was ook ooggetuige? @Johan: Ga dan de volgende keer, over de oude Rijksweg, dan heb je een brug. Of vind je dat ook eng? Indien zo, kom dan lekker met te trein.
Maarten (20-4-2022 om 17:25)
Veel mensen rijden met de cruise-controle aan, de snelheid blijft dan altijd gelijk. Bij het inrijden van een tunnel remt de auto een beetje op de motor af, er zijn zelfs auto's die dan automatisch hun remlichten laten branden. Als je zonder cruise-controle een tunnel in rijdt zal je het gevoel hebben dat auto iets gaat versnellen omdat de helling naar beneden gaat. Hoe zwaarder de auto hoe sneller je zal gaan rijden. Dus om niet te dicht op je voorganger te komen is remmen een logische reactie. De bestuurder achter je zal minstens net zo hard remmen met als gevolg dat er een harmonica-effect ontstaat en binnen no-time rijden ze zeer langzaam of staan zelfs stil.
Cor (20-4-2022 om 17:16)
Misschien dat het ligt aan de verscheidenheid van nationaliteiten en hun opleidingen. Aangezien in bijvoorbeeld Duitsland de maximum snelheid in een tunnel maar 80 km/h is kun je wel uitrekenen wat deze doet wanneer hij een gat in rijd wat ook nog eens naar beneden gaat. Remmen. Het is puur onwetendheid van de verkeerskennis. Dat praat niet goed wat er gebeurd is maar kan het wel verklaren. En ja wat ook schilt is effe invoegen tussen vrachtwagens zodat deze op de automatische rem gaat terwijl hij de kinetische energie wil gebruiken om vloeiend de tunnel uit te komen met dat gewicht. Dus voor je oordelen en bekritiseren verdiep jezelf.
Ja-Ja (20-4-2022 om 17:02)
Aan Edjetee. Ik heb meer ervaring op de weg als jij,snotneus. Voel je je aangesproken over mijn stukje? Jij ben een chauffeur die denkt dat hij goed rijd. En dat dus niet is!!! Overschatting en denken dat jij veilig in je auto zit. Nee dus.
VdVonck (20-4-2022 om 16:56)
Die onzin over 'het licht' iedere keer. Wellicht eens een fatsoenlijke zonnebril aanschaffen?? Kijk maar eens om je heen hoeveel er met beide zonnekleppen naar beneden rondrijden, het liefst schuin hangen, zodat de zijspijl nog iets blokkeert. Te triest voor woorden, zeker als je naar de prijskaartjes van de auto's kijkt
Zeeuwse Showride (20-4-2022 om 15:06)
@Johan, je bent zo te horen al een laar jaar niet door de Vlaketunnel geweest...... er hangen daar sinds een paar jaar ledlampen aan het plafond..... daglicht is er niks bij!!
Cookie-instellingen beheren