Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
47 files van totaal 177 km

Vlaketunnel A58 dicht na ongeluk met vrachtwagens

Toegevoegd: 20-04-2022, 09.13 uur
De hulpdiensten zijn ter plaatse, de weg is helemaal dicht. Eén van de chauffeurs raakte mechanisch bekneld en moest bevrijd worden door de brandweer.
De hulpdiensten zijn ter plaatse, de weg is helemaal dicht.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - De Vlaketunnel (A58) is momenteel afgesloten richting Vlissingen. Dit in verband met een ongeval waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. De hulpdiensten zijn ter plekke.


Het ongeluk gebeurde rond 08.35 uur, net voor de ingang van de tunnel. Na de melding werden onder meer brandweerwagens en een ambulanceteam opgeroepen. De brandweer heeft de achterste bestuurder uit de vrachtwagen bevrijdt.  Hij werd onderzocht door het ambulancepersoneel,  maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Vermoedelijk is het veroorzaakt door een plotselinge remactie van de voorste chauffeur. Rijkswaterstaat bevestigt wel dat het gaat om een botsing waarbij meerdere vrachtauto's zijn betrokken.

Vanwege het incident is de Vlaketunnel dicht richting Vlissingen. De ANWB raadt aan de omleidingsroute via de borden U14 te volgen. Vanaf Kruiningen richting Vlissingen staat volgens Rijkswaterstaat inmiddels een file van bijna vier kilometer. Rond 09.10 uur was sprake van een verwachte vertraging van 23 minuten. Rijkswaterstaat laat weten te verwachten dat de tunnel voor 11.00 uur weer kan worden vrijgegeven.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuw (20-4-2022 om 14:53)
Ik ken de feiten niet. Maar tunnels zijn sws niet mijn ding. Vooral als het beetje zonnig is, dan moeten je ogen wennen aan zo een donkere tunnel. En ja dan kan ik me voorstellen dat sommige mensen op de rem trappen of even uit balans raken
Kevin (20-4-2022 om 13:28)
Te lang achter het stuur zitten met een te zwaar/slecht geladen carevan. In de tunnel kan de carevan de auto uit balans halen en met een paniek rem actie is het ongeluk zo gebeurd. Ieder jaar in vakantie periode weer het zelfde liedje.
Edjetee (20-4-2022 om 12:56)
@Marien. Ik begrijp dat U ooggetuige bent van dit ongeval?
Johan (20-4-2022 om 12:44)
Er rijdt inderdaad van alles rond op de Nederlandse wegen maar bij de Vlaketunnel gaat het wel opvallend vaak mis. Ik rijd er maar een paar keer per jaar doorheen maar ik vind het maar een diepe donkere kuil. Wanneer je met de zon in je gezicht de tunnel in duikt en je ogen even aan het donker moeten wennen, dan zie je even bijna niets. Als je voorganger dan ineens vol op de rem gaat, dan kan ik mij voorstellen dat je hem van achteren aanrijdt.
Emergo (20-4-2022 om 12:32)
Waarom zou je dat moeten onderzoeken, met de tunnel is niets aan de hand, alleen hebben sommige automobilisten de neiging gas terug te nemen of te remmen wanneer ze bij de tunnel komen en dan, ja....
merien (20-4-2022 om 11:45)
bellen en allerlei verhalen ophangen tegen elkaar en niet opletten dan krijg je dat
Cookie-instellingen beheren