Weerbericht:
Opklaringen. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Vlaketunnel A58 dicht na ongeluk met vrachtwagens

Toegevoegd: 20-04-2022, 09.13 uur
De hulpdiensten zijn ter plaatse, de weg is helemaal dicht. Eén van de chauffeurs raakte mechanisch bekneld en moest bevrijd worden door de brandweer.
De hulpdiensten zijn ter plaatse, de weg is helemaal dicht.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - De Vlaketunnel (A58) is momenteel afgesloten richting Vlissingen. Dit in verband met een ongeval waarbij meerdere vrachtwagens zijn betrokken. De hulpdiensten zijn ter plekke.


Het ongeluk gebeurde rond 08.35 uur, net voor de ingang van de tunnel. Na de melding werden onder meer brandweerwagens en een ambulanceteam opgeroepen. De brandweer heeft de achterste bestuurder uit de vrachtwagen bevrijdt.  Hij werd onderzocht door het ambulancepersoneel,  maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Vermoedelijk is het veroorzaakt door een plotselinge remactie van de voorste chauffeur. Rijkswaterstaat bevestigt wel dat het gaat om een botsing waarbij meerdere vrachtauto's zijn betrokken.

Vanwege het incident is de Vlaketunnel dicht richting Vlissingen. De ANWB raadt aan de omleidingsroute via de borden U14 te volgen. Vanaf Kruiningen richting Vlissingen staat volgens Rijkswaterstaat inmiddels een file van bijna vier kilometer. Rond 09.10 uur was sprake van een verwachte vertraging van 23 minuten. Rijkswaterstaat laat weten te verwachten dat de tunnel voor 11.00 uur weer kan worden vrijgegeven.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
- (21-4-2022 om 11:58)
Ik rijd bijna dagelijks door deze tunnel, wat mij overigens vaak opvalt is dat groot verkeer elkaar in de tunnel gaan inhalen, terwijl hier duidelijk een verbod bord over staat. Vrachtwagens mogen niet inhalen in de tunnel. Levensgevaarlijk en zie het erg vaak gebeuren, niet alleen buitenlandse chauffeurs overigens. En inderdaad de mensen die met cruisecontrol op 100 de tunnel ingaan is een mega irritatie voor iemand zonder cruisecontrol, overigens nog slecht voor het milieu ook om vol gas naar boven te rijden op je cruisecontrol. Ik zeg overigens niet dat dit hier het geval was, onderzoek zal duidelijkheid geven over wat er is gebeurd. Mensen oordelen zo snel in die reacties hier.
Timsalabim (21-4-2022 om 11:14)
Goed idee Nn dan rijd je dus al ruim voor Kapelle met 90km pu, worden de mensen lekker opgefokt van! Het gaat hier om vrachtwagens hé? Die rijden 80, heb je eigenlijk wel een rijbewijs?
Nn (20-4-2022 om 23:23)
Misschien een idee om 5km voor de tunnel een bord te plaatsen dat er in de tunnel .met 90 km per uur. mag worden gereden,om zo minder ongelukken te voorkomen.
Edjetee (20-4-2022 om 22:19)
@Johan: ik kan niet vinden dat ik gesteld heb, dat er sprake is van ideale omstandigheden. Ik heb een reactie gegeven op hetgeen sommige te moeten stellen over de chauffeurs zomder de feiten te kennen. In een land waar zoveel auto’s zijn kan er m.I bijna nooit sprake zijn van ideale omstandigheden
Edjetee (20-4-2022 om 20:17)
@ja-)a: blijkbaar bestaat jou leven uit vooringenomenheid. Zonder de feiten te hebben oordeel jij over chauffeurs en dicht je mij de titel “snotneus” toe, zonder dat je weet wie je voor hebt. Doe eerst je huiswerk voor je iets schrijft over mij, anders gewoon geen berichten posten.
Johan (20-4-2022 om 19:10)
@Edjetee: Als de omstandigheden daar ideaal waren zouden er niet zoveel ongevallen gebeuren.
Cookie-instellingen beheren