Weerbericht:
Af en toe zon en droog. Morgen zonnig en warmer
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraffen geëist voor winkeldiefstallen

Toegevoegd: 21-04-2022, 19.45 uur
Celstraffen geëist voor winkeldiefstallen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft donderdag tegen de 31-jarige R. R. uit Vlissingen een gevangenisstraf van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk geëist voor een reeks winkeldiefstallen. Tegen zijn tien jaar oudere kompaan J. de B., zonder vaste woon- of verblijfplaats werd bij verstek twee jaar gevangenisstraf gevorderd.


Het duo wordt ervan verdacht van eind 2020 tot aan hun aanhouding op 5 februari 2021 een ware strooptocht te hebben gehouden door met name bij de drogisterijketen Kruidvat de nodige keren in te breken en er vandoor te gaan met flessen parfum. De werkwijze van de inbraken was steevast hetzelfde: het gebeurde in de vroege ochtend, er werd een blok beton door de ruit gegooid, flessen parfum werden in een grote tas gestopt en wegwezen.

Bij een van de inbraken ging het (voor het duo) mis, toen ze bij hun actie werden overvallen door een rookmachine. Ook lieten ze ongewild een tas achter waardoor ze door hun aanwezige dna in beeld kwamen. Begin februari 2021 kon het duo worden aangehouden, toen ze door postende politie betrapt werden voor het rijden op een gestolen scooter. Tijdens de behandeling van de zaak deed R. er voornamelijk het zwijgen toe.

De uitspraak in deze zaak volgt over dertien dagen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cees (21-4-2022 om 21:11)
Wat een flutstraf. Onbegrijpelijk.
Cookie-instellingen beheren