Weerbericht:
Wolkenvelden, vooral in de middag af en toe regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand in dakbeschot vergt breekwerk

Toegevoegd: 11-04-2001, 23.59 uur
Door: Brandweer Goes

GOES - Vermoedelijk door een constructiefout in het afvoerkanaal van de allesbrander vatte woensdagavond een stuk dakbeschot vlam in een woning aan de 's-Gravenpolderseweg in Goes-Zuid.

De melding kwam binnen omstreeks 22.55 uur. Van binnenaf leek het vuur eerst onder controle te zijn, echter, aan de buitenkant waren vuurverschijnselen onder de dakpannen zichtbaar. Daarop werd besloten de autoladder in te zetten. Er werden een aantal dakpannen weggehaald en er was enig breekwerk vereist om bij de vuurhaard te kunnen komen.

Eerst werd met behulp van koevoeten een kleine opening in het dak gemaakt, later werd een kettingzaag ingezet. Het vuur werd zowel van binnen als van buiten (via de autoladder) met in totaal twee stralen hoge druk bestreden. Hoewel het vuur snel onder controle gebracht kon worden ontstond toch aanzienlijke schade aan het dak van de woning.

De stichting Salvage kwam ter plaatse om de bewoners met raad en daad terzijde te staan. Overigens rukte de autoladder eerder die avond al uit om het korps Kapelle te assisteren bij het bestrijden van een schoorsteenbrand in Biezelinge.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750