Weerbericht:
Af en toe zon en droog. Morgen zonnig en warmer
Verkeersinformatie:
Geen files

Verschillende overtredingen ontdekt bij kamerverhuur voor arbeidsmigranten

Toegevoegd: 22-04-2022, 18.17 uur
Verschillende overtredingen ontdekt bij kamerverhuur voor arbeidsmigranten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

SLUISKIL - Toezichthouders van de Veiligheidsregio en de gemeente Terneuzen hebben woensdag 20 april een controle gedaan op kamerverhuur aan arbeidsmigranten in Sluiskil. Bij de controle van 19 woningen zijn diverse overtredingen geconstateerd.


De gemeente controleerde op vergunningen voor kamerverhuur, Woningwet, Bouwbesluit, eventuele overbewoning, overlast voor de omgeving, uitbuiting (zoals economische of seksuele uitbuiting) en registratie in de Basisregistratie Personen. De Veiligheidsregio Zeeland heeft gekeken of de brandveiligheidsvoorschriften in acht werden genomen. Zoals  de aanwezigheid van rookmelders en blusmiddelen en een goedgekeurde CV installatie.

Elf van de gecontroleerde woningen hadden niet de vereiste vergunningen voor de verhuur aan arbeidsmigranten, zes woningen voldeden niet aan de brandveiligheidsvoorschriften en in drie woningen zijn overtredingen vastgesteld van de Woningwet en het Bouwbesluit. Dat zijn overtredingen zoals bouwkundige zaken, veilig gebruik van trappen, ontbreken van een vloerafscheiding, ontbreken van dakraam, lekkages en schimmel op de muren. 

Ook waren 39 arbeidsmigranten niet aangemeld in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente. De eigenaren van de gecontroleerde woningen krijgen een brief met het dringend verzoek een einde te maken aan de overtredingen. Volgens de gemeente Terneuzen zullen er dit jaar nog drie controles gehouden worden op nader te bepalen locaties.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erwin (22-4-2022 om 21:51)
Zouden beter in terneuzen ook eens controleren
bert kaiser (22-4-2022 om 20:04)
toch raar dat "gewone personen" een boete krijgen, en de huisjes melkers een brief met het vriendelijk verzoek de boel op orde te maken .
Kees (22-4-2022 om 19:21)
Er is nog zoveel mis daarin en overlast
Cookie-instellingen beheren