Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 218 km

Veel brandweer voor kleine natuurbrand Haamstede

Toegevoegd: 25-04-2022, 22.29 uur
Veel brandweer voor kleine natuurbrand Haamstede
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - In een natuurgebied bij de Kloosterweg bij Burgh-Haamstede is maandagavond brand uitgebroken. Vanwege de droogte rukte de brandweer met flink wat materieel uit maar de omvang van de brand viel gelukkig mee.


Rond 22.00 uur kwam volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) een melding binnen van een brand in het bos bij de Kloosterweg. Vanwege de droogte alarmeerde de brandweer omder meer vier blusvoertuigen en twee waterwagens. Ter plekke bleek de brand te woedden in een laag begroeid natuurgebied.

Volgens de VRZ stond een stuk natuur van circa 20 bij 20 meter in brand. Rond 22.25 uur meldde de woordvoerder dat het vuur onder controle was maar dat de brandweer nog wel even ging kijken of er nog andere vuurhaarden waren. Vijf minuten later werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Er werd toen nog wel nageblust.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren