Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 28 km

Politie waarschuwt TV-kijkers met beelden van Goese zakkenrollers

Toegevoegd: 26-04-2022, 20.37 uur
De politie deelt de foto's van twee zakkenrollers.
De politie deelt de foto's van twee zakkenrollers.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Remi Mesu

GOES - De Zeeuwse politie toont dinsdagavond 26 april in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht beelden van twee mannen, die in mei en augustus 2021 met gestolen bankpassen pinden. Beide gevallen waren in Goes.


Omdat het morgen Koningsdag is en daarop vele festivals volgen, wil de politie de kijkers van Opsporing Verzocht waarschuwen voor mobiel banditisme, in de vorm van zakkenrollers. Volgens de politie is de kans groot dat dat soort bendes de komende weken weer hun slag proberen te slaan. De agenten laten weten dat het opvallend is dat ze vaak speciaal naar Nederland komen tijdens deze drukke dagen, vanuit landen in Oost-Europa, maar soms zelfs helemaal vanuit Zuid-Amerika.

Het doel van de getoonde beelden is dan ook om de kijkers van het televisieprogramma alert te maken. Ook vraagt de politie men of de twee zakkenrollers, die in Goes actief waren, hen bekend voorkomen. Een van de mannen pinde op 17 mei 2021 honderden euro’s met een gestolen pas. De tweede zakkenroller kocht op dinsdag 24 augustus 2021 direct, nadat hij een portemonnee met pinpas gerold heeft, sigaretten in een winkel in Goes.

De live uitzending van Opsporing Verzocht is dinsdag 26 april, aanvang 20.30 uur op NPO1. Op donderdag 28 april wordt het programma rond 13.30 uur herhaald via NPO1.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Timsalabim (27-4-2022 om 13:26)
Die ene kerel heeft vast zn baard nog, en die andere draagt vast nog dezelfde kleren, ook denk ik dat ze nog steeds in Goes zijn en daar iedere dag rondlopen… Tuurlijk niet…
Achiel van 't Hof (27-4-2022 om 07:51)
The usual suspects.
Cookie-instellingen beheren