Weerbericht:
Af en toe zon en droog. Morgen zonnig en warmer
Verkeersinformatie:
Geen files

Integrale controle in Yerseke op huisvesting Oekraïense vluchtelingen

Toegevoegd: 26-04-2022, 21.25 uur
Integrale controle in Yerseke op huisvesting Oekraïense vluchtelingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

YERSEKE - De gemeente Reimerswaal heeft maandag 25 april een integrale controle uitgevoerd op de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen in Yerseke. De actie was een samenwerking van de gemeente met de Nederlandse Arbeidsinspectie en de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel van politie Zeeland West-Brabant.


De controle was ingepland op basis van gegevens bij de betrokken instanties en als gevolg van de afspraak tussen overheden om dit soort gezamenlijke controles vaker uit te voeren. Het doel van de controle was volgens de gemeente Reimerswaal om de naleving van de geldende wet- en regelgeving te controleren en om misstanden aan te pakken.

De gemeente voerde controles uit op het gebied van de Basisregistratie Personen (BRP), bouwregelgeving, waar onder meer brandveiligheid onder valt, en het bestemmingsplan. De Nederlandse Arbeidsinspectie controleerde werkomstandigheden en eerlijke betaling. De politie lette voornamelijk op mogelijke signalen van mensenhandel.

Tijdens de controle zijn meerdere opvanglocaties in de gemeente Reimerswaal bezocht. Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn enkele overtredingen geconstateerd ten aanzien van bouwwetgeving. Op basis daarvan zal een handhavingstraject volgen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees Tramper (27-4-2022 om 13:51)
Een zeer goed plan. Er zijn namelijk ook mensen die een Oekraïense vrouw in huis nemen voor de huishouding en mogelijk seks. Dat is uiteraard nooit de bedoeling.
Cookie-instellingen beheren