Weerbericht:
Vanochtend in het noorden lokaal glad. Verder buien, soms met natte sneeuw
Verkeersinformatie:
130 files van totaal 509 km

Bestuurder onder invloed van alcohol Yerseke

Toegevoegd: 28-04-2022, 10.31 uur
Bestuurder onder invloed van alcohol Yerseke
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

YERSEKE - De wijkagenten van de gemeente Reimerswaal hebben vannacht in Yerseke het rijbewijs afgenomen van een bestuurder onder invloed reed van alcohol.


Na een staandehouding werd de bestuurder gecontroleerd en werd er een blaastest afgenomen. De bestuurder blies een alcoholpromilage van 835 Ugl, terwijl er maximaal 220 Ugl is toegestaan bij ervaren bestuurders.

De politieagenten hebben het rijbewijs direct ingenomen. Een officier van justitie bepaalt of en wanneer de persoon het rijbewijs weer terugkrijgt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Matthieu Jobse (1-5-2022 om 00:06)
Uitstekend gedaan van de politie. Er moet in de toekomst nog veel harder opgetreden worden tegen rijden onder invloed. En het moet ook zo zijn dat de politie de strafmaat mag bepalen en niet de rechter. Ook moet hier in de toekomst de doodstraf voor uitgereikt mogen worden. De regels in Nederland moeten soepeler en minder, maar de straffen vele malen strenger en moeten pas in werking treden als alle andere mensen het met de uitspraak van de rechter eens zijn. Eigenlijk zou hier zo'n zware straf op moeten staan dat de politie drankrijders in de toekomst op hun manier mogen straffen. Ook op een gruwelijke wijze zonder dat de agent hiervoor veroordeeld mag worden. En zeker voor rijden onder invloed! Ik kan hier echt heel erg boos om worden.
Kees (28-4-2022 om 16:58)
De straffen verhogen tot een jaar rijontzegging voor rijden onder invloed
Cookie-instellingen beheren