Weerbericht:
Af en toe zon en kans op een bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Bestuurder rijdt onder invloed van drugs en medicatie

Toegevoegd: 29-04-2022, 21.34 uur
Bestuurder rijdt onder invloed van drugs en medicatie
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De politie heeft afgelopen maart een bestuurder staande gehouden voor het rijden onder invloed van drugs en medicatie. De man negeerde onder andere een stopteken.


Donderdag 28 maart belde er een bezorgde automobilist de politie. Hij reeed achter een voertuig dat op de snelweg aan het slingeren was. De politie nam met meerdere eenheden positie in langs de A58. Binnen enkele minuten kwam het voertuig, over de vluchtstrook, aangereden. De politie heeft de bestuurder een stopteken gegeven. De bestuurder reed echter door en reed al slingerend heen en weer.  De automoblist wist net op tijd uit te wijken voor een verkeersbord en de vangrail.

Uiteindelijk lukte het de politie de man tot stoppen te dwingen. De bestuurder bleek zwaar onder invloed te zijn van drugs en medicatie. Het rijbewijs van de man is ingevorderd omdat hij een gevaar op de weg was. Er is bij de verdachte een bloedtest afgenomen om te kijken hoeveel drugs en medicatie er in het bloed zat. De bloeduitslagen zijn nog niet binnen.

De bestuurder wordt vervolgd voor onder andere het in gevaar brengen van het verkeer,  het rijden onder invloed en het negeren van een stopteken. Het voertuig zal vernietigd worden. De officier van justitie zal de strafmaat bepalen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Janne (4-5-2022 om 22:13)
Waarom wordt de auto vernietigd? Is dat niet enorme verspilling?
Zeeuw (30-4-2022 om 21:15)
@ Matthieu Jobse : Alsof het zonder rijbewijs rijden zo slim is. Iemand met bier op heeft tenminste nog ervaring. Maar zonder grappen, het is in beide gevallen gevaarlijk en strafbaar
Matthieu Jobse (30-4-2022 om 13:41)
Heel goed dat ze hier fiks tegen optreden. Ik had een stiefopa die ook altijd reed onder invloed. Nu is hij gestopt met alcohol drinken, en wij zijn daar allen heden heel blij mee. Alcohol is allemaal ellende. Het is goed dat hij het nu niet meer doet. Want ik ben enorm fel tegen rijden onder invloed. Dan rijd ik nog liever zonder rijbewijs. Ik meen het serieus. Hier moet de politie maar eens over in gesprek gaan met de minister van verkeer en waterstaat en met degene die de wetten in Nederland opstellen. Want rijden onder invloed moet in het ergste geval zwaar bestraft worden. Sommige gevallen zelfs met de doodstraf. En op feestdagen en met evenement moet er na afloop ook feller gecontroleerd worden op rijden onder invloed.
Popeye (30-4-2022 om 11:08)
@Bertha: dus al die keren dat ik lees over bijv. een 18-jarige man uit Middelburg, een 35-jarige vrouw uit Biggekerke of over mezelf met naam en wijk mogen volgens u niet? Mij interesseert t geen biet wie wat flikt op de A58 maar gelijke monniken gelijke kappen denk ik dan wel ..
Bertha (30-4-2022 om 03:36)
@popeye, waarom verdere info omtrent persoon? Ken de wet...AVG. Aangezien 28 maart op maandag viel, zal dit 28 april zijn. Niet handig zulke foutjes in de media maar ach. Hopelijk krijgt deze bestuurder het rijbewijs niet terug.
Popeye (29-4-2022 om 22:23)
Best rsar zulk gedateerd 'nieuws' en dan ook nog ns zonder verdere info omtrent de persoon. Samen met een labuitslag die al meer dan een maand laat wachten zet dit wel aan t denken .. vip? Hoge boom? Of anderszins pijnlijk?
Cookie-instellingen beheren