Weerbericht:
Wisselend bewolkt en lokaal een bui. Vrijdag droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Eerste herfststorm zorgt voor weinig overlast

Toegevoegd: 08-11-2001, 23.59 uur
Door: Brandweer Goes

GOES - De eerste herfststorm die donderdagmiddag over Zeeland raasde heeft in de gemeente Goes voor weinig problemen gezorgd.

Gedurende de hele middag stond er een noorderstorm (windkracht 9). Tijdens felle buien haalde de wind flink uit en werden (met name langs de kust) windstoten gemeten tot 110 km/h. Ondanks die zware windstoten viel de schade mee.

Rond half drie werd op de kazerne gemeld dat er dakpannen naar beneden kwam in de Lange Kerkstraat in de binnenstad. De melder besloot uiteindelijk om niet de brandweer in te schakelen maar een aannemer. De politie zette een stukje van de winkelstraat tijdelijk af. Een grote treurwilg tegenover het Landbouwcentrum aan de Westsingel brak finaal af en viel in de singel.

De assistentie van de brandweer was alleen nodig aan de Zomerweg. Daar waren enkele grote takken vanuit een wilg op de weg terecht gekomen. 1 tak bleef echter in de boom hangen maar kon elk moment op de weg vallen.

De Brandweer Goes rukte uit met vier man en slaagde er uiteindelijk in om de tak uit de boom te krijgen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren