Weerbericht:
Overdag perioden met zon en kans op een enkele bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Spuiter 'ACAB'-graffiti in Opsporing Verzocht

Toegevoegd: 03-05-2022, 12.27 uur
De graffiti werd op 9 februari aangebracht.
De graffiti werd op 9 februari aangebracht.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie probeert nog altijd te achterhalen wie woensdagavond 9 februari op Walcheren zogeheten ACAB-tags aanbracht op politiebureau's en politiewagens. Daarom worden vanavond beelden getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht.


De graffiti-afbeeldingen werden destijds aangebracht op de politiebureaus aan de Breestraat in Vlissingen en aan de Achter de Houttuinen in Middelburg. Op deze zelfde locaties werden ook bij twee politieauto's deze teksten aangebracht. Daarnaast werd ook een tag aangebracht bij een politieauto die geparkeerd stond bij een politiebureau aan de Piet Heinkade. De tekst ACAB is een afkorting van de Engelse slogan All Cop(per)s Are Bastards (vertaald: alle politieagenten zijn klootzakken).

De uitzending van Opsporing Verzocht begint om 20.30 uur en is te zien op NPO1.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan uit Vlissingen (4-5-2022 om 15:25)
@Buurtbewoner, u zit continu naar buiten naar u vervoermiddel en naar u gevel te kijken. Plus u ziet iedereen die bij u voor- en achter uw huis rondloopt.
M (3-5-2022 om 23:16)
@buurtbewoner, snap ik wel maar de tekst die ze er op kladen niet, ik hoop dat de politie als ze nodig zijn bij hun te laat komt. Totaal respectloos. Helaas betalen we allemaal mee aan deze zogenaamde grapjes.
M (3-5-2022 om 19:03)
Dan kan zijn bakkes ook hier geplaatst worden.
Buurtbewoner (3-5-2022 om 13:14)
En recht onder hun neus,moest er eerlijk gezegd nog wel om lachen ook.
Cookie-instellingen beheren