Weerbericht:
Af en toe zon en droog. Morgen zonnig en warmer
Verkeersinformatie:
Geen files

Jaar cel voor vernielen vaccinatietent Middelburg

Toegevoegd: 06-05-2022, 15.12 uur
De man probeerde de tent in de brand te steken.
De man probeerde de tent in de brand te steken.
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De 62-jarige J. M. uit Middelburg die begin augustus van het vorige jaar brand stichtte in een vaccinatietent in Middelburg, is vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar waarvan 167 dagen voorwaardelijk. De rechtbank volgt daarmee de eis van de officier van justitie.


In alle vroegte stapte M. op 9 augustus de tent aan Podium 23 in Middelburg binnen, stak een meegebrachte doos met papier in brand en vertrok weer. De schade bleef beperkt tot en zwarte vlek op het tentdoek omdat dat was vervaardigd van brandvertragend materiaal.

Een beveiliger wist de brand te blussen en belde de politie, die M. niet veel later kon aanhouden. Waarom hij het had gedaan kon hij niet verklaren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Karel (7-5-2022 om 17:49)
Geef die man een boete, een jaar lang gevangenis voor zoiets is wel een overdreven hoge straf.
Michel (7-5-2022 om 16:23)
Eigen schuld dikke bult, moet je maar met je poten van andermans spullen afblijven
Emergo (7-5-2022 om 11:16)
Alle kretelogie dat je bij verkrachting of poging tot doodslag minder straf krijgt: is dat ergens op gebaseerd of gewoon duimzuigerij ? In ieder geval niet op her eerste.
Conrad (7-5-2022 om 09:05)
Wel een slappe straf. Maar daar zijn de rechters in Zebra bekend om.
Roos (7-5-2022 om 08:50)
Wat een bizar hoge straf. Voor aanranding, mishandeling of poging tot doodslag krijg je vele malen minder straf dit is echt belachelijk.
Buiten proportioneel (7-5-2022 om 01:59)
@ John. Jammer dat u direct met schelden begint. De man kon ook niet echt een verklaring geven. Misschien was hij verward. Meneer de rechter legt wel een zeer hoge straf op. De staat is zeer intolerant wanneer het om incidenten rondom corona beleid gat. Waar is de menselijke maat gebleven. Dat geldt ook voor de brandstichter, maar ook de rechter en mensen zoals John.
Cookie-instellingen beheren