Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 15 km

Tot vannacht geen treinen door kapotgereden bovenleiding

Toegevoegd: 06-05-2022, 15.53 uur - Update: 06-05-2022, 16.26 uur
De stremming gaat nog duren tot na middernacht, zo melden de NS.
De stremming gaat nog duren tot na middernacht, zo melden de NS.
© Foto: Remi Mesu
Door: Roland de Jong

KRABBENDIJKE - De stremming van het treinverkeer als gevolg van de vrachtwagen die vanmiddag bij Krabbendijke een bovenleiding kapotreed, gaat nog duren tot na middernacht. Dat verwachten de Nederlandse Spoorwegen (NS).


Even na het middaguur moest het treinverkeer op het traject tussen de NS-stations Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke worden stilgelegd nadat een vrachtwagen de bovenleiding kapot had gereden. Vermoedelijk stond de grijpkraan van de vrachtauto te hoog toen deze bij de spoorwegovergang bij de Nieuwlandse Binnendijk het spoor over stak. Alle 115 reizigers van de gestrande trein zijn geëvacueerd, zo meldt ProRail.

In eerste instantie leken de problemen relatief snel opgelost te kunnen worden en werd rekening gehouden met een eindtijd van 13.45 uur, inmiddels melden de Nederlandse Spoorwegen (NS) dat de verstoring vermoedelijk pas rond 00.30 uur verholpen zal zijn. Volgens ProRail is de schade aan de bovenleiding groot en heeft deze invloed op beide sporen. "We zijn inmiddels hard aan het werk om de schade ter herstellen, maar de werkzaamheden zullen in elk geval de hele dag en avond nog in beslag nemen. We raden iedereen dan ook aan de reisplanner te checken voordat je van huis gaat", aldus ProRail.

Er rijden stopbussen tussen de stations Goes, Kruiningen-Yerseke, Krabbendijke, Rilland-Bath en Bergen op Zoom. Er rijden taxibusjes tussen de stations Kruiningen-Yerseke en Kapelle-Biezelinge. De extra reistijd bedraagt volgens de NS meer dan 60 minuten. De politie heeft de spoorwegovergang afgezet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Loes (6-5-2022 om 18:33)
Omdat er 1 zijn kraan niet heeft laten zakken kan ns er niets aan doen. Haastige spoed is zelden goed
Cookie-instellingen beheren