Weerbericht:
Af en toe zon en kans op een bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Zeiljacht tegen strekdam in Nauw van Bath

Toegevoegd: 11-05-2022, 11.05 uur
Het schip was door motorpech tegen een strekdam beland.
Het schip was door motorpech tegen een strekdam beland.
© Foto: KNRM Hansweert
Door: Eugène Harthoorn

HANSWEERT - De KNRM van Hansweert heeft gistermiddag een zeiljacht geholpen dat door motorproblemen op strekdam was beland in het Nauw van Bath.


Door motorpech strandde het zeiljacht op een strekdam in het druk bevaren Nauw van Bath. Dit zorgde ervoor dat de opvarenden in een hachelijke situatie terecht kwamen. De Kustwacht heeft de vrijwilligers van de KNRM-post van Hansweert ter plaatse gevraagd.

Onderweg naar het incident meldde de Kustwacht dat het schip mogelijk water zou maken. Ter  plaatse aangekomen, bleek dat niet zo te zijn. Maar het jacht lag wel gevaarlijk tegen de strekdam. Het risico op schade en een lek waren groot. Samen met bergingsbedrijf Polderman is het jacht vrijgemaakt en naar de haven van Hansweert gesleept.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Popeye (11-5-2022 om 15:25)
Een zeiljacht op de motor varend is volgens het aanvaringsreglement een motorboot. Zeiljacht is in dit geval gewoon een groen leugentje ;)
Cookie-instellingen beheren