Weerbericht:
Vrij veel bewolking, vooral in het westen ook zon
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Politie controleert vrachtwagens rond Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 11-05-2022, 16.41 uur
Door: Eugene Harthoorn

HOEK - In de omgeving van de Westerscheldetunnel zijn vandaag circa 30 vrachtwagens gecontroleerd bij een gezamelijke controle van onder andere de politie. Er zijn meerdere overtredingen aangetroffen.


De politie heeft vandaag samen met de douane en het RDW een verkeerscontrole uitgevoerd op een parkeerplaats in de buurt van de Westerscheldetunnel bij Hoek. De motoragenten van de politie en Koninklijke Marrechaussee hebben diverse vrachtwagens van de weg gehaald om te onderwerpen aan een controle. Er werd onder andere gekeken naar of het voertuig niet te zwaar beladen was, of er geen oneerlijke concurrentie was en of de staat van het voertuig naar wettelijk behoren was.  Bij de verkeerscontrole waren een twintigtal hulpverleners betrokken.

Deze controle resulteerde onder andere in 2 boetes voor een te lange vrachtwagencombinatie en 1 bekeuring voor een te hoge vrachtwagencombinatie. Daarnaast reed een van de chauffeurs zonder de verplichte vervoersvergunning. 2 vrachtwagens reden rond zonder dat hun kenteken duidelijk zichtbaar was. Een andere chauffeur had een container die niet goed bevestigd was. 1 Vrachtwagen is met een WOK-melding naar het RDW gestuurd. Daarnaast is er een illegale boordradio in beslag genomen. Bij een van de chauffeurs is een ad-blue fraude ontdekt. Hij heeft een boete van 7000 euro ontvangen. Ook zijn er twee bestuurder verbaliseerd voor het frauderen met rode diesel en bij een derde is een monster afgenomen dat zal worden onderzocht door de douane.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JFK (12-5-2022 om 13:39)
wellicht is het niet onverstandig bij de heren uit het "Oosten" de echtheid van het rijbewijs te controleren. Er zijn er die meerdere rijbewijzen op verschillende namen hebben bijv. (ik weet dit van een vriend).
Cookie-instellingen beheren