Weerbericht:
Af en toe zon en plaatselijk een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

Brand in vuilniswagen door fietsaccu in Vlissingen

Toegevoegd: 11-05-2022, 17.27 uur
De brand in de vuilniswagen werd veroorzaakt door een fietsaccu.
De brand in de vuilniswagen werd veroorzaakt door een fietsaccu.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - Gistermorgen heeft er in een vuilniswagen een brand gewoed. De vuilniswagen moest leeggehaald worden. De oorzaak van de brand was een beschadigde accu.


De melding kwam omstreeks 09.05 uur binnen bij de meldkamer. Deze heeft zowel de brandweer van Middelburg als de politie naar de brandlocatie aan de Irislaan gestuurd. Ter plaatse aangekomen bleek dat er een vuilniswaggen van Gemeente Vlissingen in brand stond. De rook kwam vanuit de achterkant van de vuilniswagen. 

Op het gras is een deel van de vuilnis gelost en met de warmtecamera spoorde de brandweer de bron op. De brand werd veroorzaakt door een fietsaccu die in een ondergrondse container was gegooid. Deze raakte vervolgens beschadigd door de pers van de vuilniswagen en vloog vervolgens in brand.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joris (11-5-2022 om 23:58)
@Michel: Begrip tonen is niet hetzelfde als goedkeuren. U hoopt dat ze die idioot te pakken krijgen. Waarvoor? Er is geen enkel strafbaar feit gepleegd, geen wet die verbied accu's op deze manier weg te doen voor burgers. Ja, het is tegen de adviezen in maar niet verboden.
Michel (11-5-2022 om 22:22)
@Joris, hoe is het mogelijk dat je het goedkeurt .
zwg (11-5-2022 om 19:42)
Joris# al dat soort zaken kun je inleveren bij de milieustraat. En daar wordt niets voor gerekend. Gemakzucht om zoiets te doen. En ook niet goed voor het milieu. Maar....we raken steeds luier om het fatsoenlijk op te ruimen.
p (11-5-2022 om 18:35)
Wie gooit er nu een accu in het stort?????
Michel (11-5-2022 om 18:34)
Hoe asociaal kan je maar zijn, om een accu in de vuilniscontainer te gooien. Hopelijk dat ze deze idioot te pakken krijgen.
Joris (11-5-2022 om 17:42)
Begrijpelijk dat een accu in het huisvuil terecht komt. De gemeente rekent steeds hogere kosten voor afvalverwijdering en doet er steeds minder voor. Dan zegt de burger: "Hup, alles in de ondergrondse container. De gemeente zoekt het maar uit." Kwestie van actie en reactie.
Cookie-instellingen beheren