Weerbericht:
Zware windstoten. Regen, later buien. Vrijdag afnemende wind
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 71 km

Twee gewonden bij tunnelbouw Terneuzen

Toegevoegd: 28-02-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
TERNEUZEN - Bij ongevallen op het bouwterrein van de Westerscheldetunnel in de Nieuw-Neuzenpolder bij Terneuzen en in de tunnel zelf zijn dinsdag twee tunnelbouwers gewond geraakt. In beide gevallen rukten zowel de brandweer als de ambulance uit. De gewonden werden overgebracht naar het streekziekenhuis De Honte.

Dinsdagochtend om kwart voor negen raakt een 31-jarige Duitser gewond, toen hij op het bouwterrein aan het hoofd werd geraakt door een losgeschoten ijzeren frame. Met licht hoofd- en nekletsel werd hij afgevoerd naar Honte. Nadat hij daar aan zijn verwondingen was behandeld, mocht de man het ziekenhuis weer verlaten.

Dinsdagavond omstreeks kwart voor negen deed zich een tweede ongeval voor, nu in een van de tunnelboormachines. De brandweer en ambulancepersoneel waren twee uur bezig een man, van wie de identiteit tegen middernacht nog niet kon worden vrijgegeven, uit de tunnel te halen. Bij werkzaamheden in de boormachine is hij waarschijnlijk gewond geraakt aan zijn heup. Meer informatie konden brandweer en politie nog niet verstrekken. De Arbeidsinspectie stelt naar beide ongevallen een onderzoek in.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren