Weerbericht:
Perioden met zon en op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Taak-en celstraffen voor overval Oostburg

Toegevoegd: 12-05-2022, 19.08 uur
Taak-en celstraffen voor overval Oostburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 20-jarige R. M. uit Veere en de 19-jarige J. S. taakstraffen van 70 en 140 uur opgelegd. Er was tegen elk 140 uur gevorderd. Daarnaast kregen ze celstraffen van 120 dagen waarvan 106 voorwaardelijk, respectievelijk 360 waarvan 47 voorwaardelijk plus het betalen van achthonderd euro smartengeld.


Voor S. was het vonnis conform de eis. M. kreeg een lagere straf opgelegd omdat op hem het adolescentenstrafrecht werd toegepast. De twee werden ervan verdacht dat ze op 26 november 2020 geprobeerd hadden en overval te plegen op het Esso-tankstation in Oostburg. Het doel was sloffen sigaretten.

Op het moment dat de medewerkster de zaak wilde sluiten rende S. op haar af, gaf haar een duw en de vrouw kwam te vallen. Een voorbijganger gaf S. een lel met een tas en de twee renden (zonder sigaretten) weg. De vlucht van S. eindigde in een sloot en daarmee dacht hij een alibi te hebben. De rechtbank dacht daar anders over en berekende dat de tijd die tussen de overval en het einde in een sloot lag, niet uitsloot dat S. niet bij de overval betrokken kon zijn geweest.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren